Opis
Składniki |
1 kapsułka |
Ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi NSK-SD® |
100 mg |
Składniki: Ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi NSK-SD®, celuloza mikrokrystaliczna (substancja wypełniająca), otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza).
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: jedna kapsułka w trakcie posiłku.Produkt przeznaczonych dla osób dorosłych, z wyjątkiem kobiet ciężarnych i karmiących piersią.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: jedna kapsułka w trakcie posiłku.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Co to jest NSK-SD?
NSK-SD jest opatentowanym, markowym, unikalnie produkowanym i przebadanym enzymem o aktywności fibrynolitycznej. NSK-SD jest izolowany z natto, pokarmu wytworzonego z fermentacji soi. Natto jest spożywane jako pokarm od ponad 1000 lat i jest obecnie dostępne w prawie każdym supermarkecie w Japonii. Niedawno również skupione na zdrowiu sklepy specjalistyczne w USA zaczęły sprzedawać Natto. Natto jest uważane jako "Zdrowe dla serca", jako zdrowy dodatek do diety.
NSK-SD Historia odkrywania
W 1907 roku odkryto, że natto zawiera enzymatyczną aktywność proteazy. W 1956 najpierw zidentyfikowano sekwencję aminokwasową nattokinase. W latach 80-tych w Japonii Bio Laboratoria naukowe zaczęły prowadzić badania kliniczne w wielu obszarach działania.
JBSL-e Pionier NSK-SD® Nattokinase
-W 1998 r. JBSL była pierwszą firmą na świecie, która wyizolowała i wprowadziła na rynek Nattokinase, unikalny enzym.
-Nattokinase jest ekstrahowana i oczyszczana z japońskiego jedzenia o nazwie natto (sfermentowane ziarna soi).
-Nattokinase, produkowana przez bakterie natto, jest enzymem proteazy serynowej składający się z 275 reszt aminokwasowych o masie cząsteczkowej 27 724.
-NSK-SD® jest fermentowany przy użyciu opatentowanego szczepu Bacillus subtilis natto JBSL .
-JBSL opatentował usuwanie witaminy K2 z proszku Nattokinase jest jedyną firmą, która może wprowadzić na rynek Nattokinase wolną od witaminy K2
-Ma najwyższą dostępną moc> 20 000 FU / gram
-Zawiera mniej niż 1 ppm witaminy K2
- Czy dostępny jest najbardziej czysty, biały, jednolity i dezodoryzowany proszek
- Jest bez GMO, wegetariańska i nienapromieniowana
- Ma najwyższą udowodnioną moc dowolnej Nattokinase bez witaminy K2
- Jest uznawany przez JHFA (Japan Health and Nutrition Food Authorization) oraz JNKA (Japan Nattokinase Association) jako autentyczna nattokinaza