Opis
Każda Nasza kawa zawiera ręcznie zbierane ziarna, pochodzące z ekologicznych obszarów, porośniętych pięknymi i zdrowymi krzewami kawowca. Nigdzie nie używa się tyle pestycydów, co przy zwykłej uprawie kawy. W naszej ich nie znajdziesz! Ekologiczne ziarna, czysta natura - bez chemicznych dodatków i sztucznych nawozów. Dzięki temu, że wypalamy ją na miejscu, w małych porcjach, zawsze zachowuje swój wspaniały smak i aromat, a stopień wypalenia dobieramy indywidualnie - w zależności od jej gatunku i kraju pochodzenia. Wówczas w pełni możemy wykorzystać jej potencjał i uwolnić wszystkie nuty smakowo-zapachowe, drzemiące w każdym ziarenku. Wybierz swój ulubiony wariant, bądź eksperymentuj i mieszaj je ze sobą w dowolnych proporcjach. Stwórz własny, niepowtarzalny blend!
Kawa Etiopski Lis uprawiana jest w regionie Yirgacheffe. To idealny teren do produkcji kawy, niezwykle żyzny a przy tym dość wysoki. Kawowce rosną tutaj na wysokości 1700-2200 m n.p.m. Kawa Etiopski Lis charakteryzuje się intensywnym aromatem i złożonym smakiem, któremu trudno się oprzeć. W początkowym etapie degustacji wyczuwalne są nutki bergamotek, mandarynek i cytryn, by następnie ustąpić miejsca słodszym owocom. Po chwili orzeźwienia nasila się czekoladowa zakończenie. Kawa Etiopski Lis przyciąga wyraźną kwasowością, średnim body oraz bogatym aromatem. Polecana do spożycia na ciepło oraz mrożona.
KAWA ZIARNISTA - smak i intensywny zapach zatrzymany na dłużej
Składniki: Ekologiczna kawa Arabica 100% - ZIARNISTA
Waga 200g. Kraj pochodzenia: ETIOPIA