Opis
Skład:ekstrakt z kwiatów róży, fruktooligosacharydy, stachioza. Nie zawiera cukru.
Farmaceutyczna postać preparatu:tubki po 120,0 g
Okres przechowywania:18 miesięcy
Warunki przechowywania:w ciemnym, chłodnym miejscu. Korporacja "Fohow - Feniks" przeprowadziła badania i opracowała produkt Pasta owocowa "Róża Feniks" (nazwa oryginalna - różane oligosacharydy). Oligosacharydy to nowe cukry o uzdrawiającym znaczeniu dla organizmu. Smak przyjemny, efekt nader oczywisty. Stosowane w celach terapeutycznych. Mogą być również używane w celach spożywczych jako zamiennik cukrów, nadają się do regularnego zażywania. Stanowią dostępny i niezastąpiony produkt spożywczy o charakterze wspomagającym, przeznaczony dla osób starszych i dzieci. Najbardziej charakterystycznym przedstawicielem korzystnej mikroflory są bifidobakterie, występujące w charakterze mikroekologicznego regulatora: aktywizują przyswajanie substancji odżywczych w jelitach, podnoszą odporność, hamują rozwój patogennej flory jelit i bakterii gnilnych itd. Wielokrotne badania wykazały, że bezpośrednie spożycie żywej mikroflory nie pozwala tej mikroflorze na tworzenie kolonii na ścianach jelit człowieka, jedynie na krótkotrwale egzystowanie. Dlatego opracowano specjalne pożywienie dla bifidobakterii - czynnik probiotyczny. Jest to pożywienie, które nie ulega przetrawieniu i przyswojeniu przez ludzki organizm. Dlatego, stosowane do wewnątrz, pożywienie to trafia bezpośrednio do przewodu pokarmowego. Ma ono zdolność do wybiórczej stymulacji rozwoju i aktywności bifidobakterii i, odpowiednio, zmniejszania ilości patogennej flory w jelitach. Podstawowe składniki Pasty owocowej "Róża Feniks":
- Stachioza - dotyczy trudno, przyswajalnych cukrów Przyjmowana z pożywieniem dostaje się wprost do przewodu pokarmowego w celu spożytkowania przez bifidobakterie i inną pożyteczną mikroflorę.
- Oligoksyloza:aktywizuje pożyteczną mikroflorę jelit;polepsza czynności jelit;pozwala zachować miękką konsystencję kału.
- Oligosacharydy:aktywizują pożyteczną mikroflorę jelit;chronią wątrobę;obniżają poziom cholesterolu we krwi;wykazują pozytywne działanie w profilaktyce raka jelita grubego;stymulują produkcję witamin w organizmie i in.