Previous
Next

Hepatica Pau d’arco

Hepatica Pau d’arco 
Marka Hepatica
Dostępność:
Jest
Ilość
32,00 zł
Brutto

Opis

Hepatica Pau d’arco

Tabebuia Avellanedae to wiecznie zielone, tropikalne drzewo o wysokości sięgającej 30 metrów, rosnące w górach Ameryki Południowej i Środkowej (do poziomu 1500 m n.p.m.) o kulistych różowych kwiatostanach. Pau d’Arco (Tabebuia Avellanedae) jest znane także pod nazwami La Pacho (Argentyna, Paragwaj) i Ipe Roxo, Morado (Brazylia).

Do wyrobu surowców zielarskich używa się przede wszystkim wewnętrznej warstwy kory, w której znajduje się jedna z substancji czynnych – lapachol. Wszystkie substancje czynne tej rośliny nie są jeszcze dokładnie poznane. Kora wewnętrzna posiada właściwości przeciwutleniające i tonizujące. Indianie Ameryki Południowej nazywali drzewo tajy, co znaczy „mieć siłę i wigor”.

W czasie stosowania Pau d’arco wskazane jest spożywanie: owoców, warzyw, nierafinowanych produktów zbożowych, kasz (szczególnie jaglanej), płatków owsianych, roślin strączkowych, orzechów i nasion.

Cechy unikatowe produktu:

  • Wyciąg z kory wewnętrznej drzewa Lapacho (Tabebuia avellanedae)
  • 220 mg Ekstraktu w 1 kapsułce
  • Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
  • Ekonomiczne 3-miesięczne opakowanie
  • Atrakcyjna cena.

Skład: Pau d’arco wyciąg 3:1 (Tabebuia avellandedae), hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).

Sposób użycia: 1 kapsułka raz dziennie po posiłku.

Opakowanie: 90 kapsułek Vcaps

 

Prosimy nie łączyć innych producentów w jednym zamówieniu