Previous
Next

Liofilizat na bazie soku z ekologicznego buraka kiszonego

Marka Imuregen
Dostępność:
Jest
Ilość
95,00 zł
Brutto

Opis

Liofilizat na bazie soku z ekologicznego buraka kiszonego

 

Suplement diety w kapsułkach 60 kapsułek / masa netto: 18 g (60 kapsułek x 300 mg)

 

Składniki: Liofilizowany sok z buraków kiszonych, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.

 

Właściwości: Wartość odżywcza w 100 g produktu: 9,818 kJ /2,325 kcal Tłuszcz: 0,006 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,004 g Węglowodany: 0,368 g w tym cukry: 0,038 g Błonnik pokarmowy: 0,015 g Białko: 0,085 g Sól: 0,035 g Sód: 0,014 g

Zalecana dzienna porcja:Dwie(2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.

Informacje dodatkowe:Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej. Nie używać, jeżeli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

 

Większość surowców producent posiada z własnego gospodarstwa ekologicznego, będącego pod stałą kontrolą jednostki certyfikującej Bioekspert.

Na uprawę roślin, z których pozyskiwane są soki wybrano obrzeża Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej ze względu na najniższą zawartość metali ciężkich, zanieczyszczeń przemysłowych, pestycydów i innych związków toksycznych.

 

Jak podkreśla producent, wytwarzane przez niego suplementy:

- gwarantują zawartości przeciwutleniaczy na poziomie stałym

- są wyprodukowane ze starannie dobranych odmian owoców i warzyw na prawidłowo przygotowanej glebie (zastrzeżenie patentowe)

- gwarantują przeżywalność bakterii probiotycznych w preparatach 90%-95% (dotyczy buraka oraz kapusty kiszonej).

 

 

Sok z kiszonych buraków posiada wiele cennych właściwości, między innymi:

- Wspomaga ochronę organizmu przed grzybicami, bakteriami i wirusami- Wpływa korzystnie na przemianę materii- Pomaga utrzymać prawidłowy cholesterol- Wspomaga obniżenie ciśnienia krwi- Wspiera ochronę przed chorobami serca- Wpływa na zwiększenie odporności organizmu