Previous
Next

Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kapusty kiszonej

Marka Imuregen
Dostępność:
Jest
Ilość
95,00 zł
Brutto

Opis

Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kapusty kiszonej

Suplement diety w kapsułkach 60 kapsułek

 

Składniki: Liofilizowany sok z kapusty kiszonej, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.

 

Właściwości:Wartość odżywcza w 100 g produktu: 9,860 kJ /2330 kcal Tłuszcz: 0,005 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,002 g Węglowodany: 0,315 g w tym cukry: 0,026 g Błonnik pokarmowy: 0,11 g Białko: 0,125 g Sól: 0,158 g Sód: 0,063 g

 

Zalecana dzienna porcja:Dwie(2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.

Informacje dodatkowe:Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej. Nie używać, jeżeli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

 

Większość surowców producent posiada z własnego gospodarstwa ekologicznego, będącego pod stałą kontrolą jednostki certyfikującej Bioekspert.

Na uprawę roślin, z których pozyskiwane są soki wybrano obrzeża Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej ze względu na najniższą zawartość metali ciężkich, zanieczyszczeń przemysłowych, pestycydów i innych związków toksycznych.

 

Jak podkreśla producent, wytwarzane przez niego suplementy:

- gwarantują zawartości przeciwutleniaczy na poziomie stałym

- są wyprodukowane ze starannie dobranych odmian owoców i warzyw na prawidłowo przygotowanej glebie (zastrzeżenie patentowe)

- gwarantują przeżywalność bakterii probiotycznych w preparatach 90%-95% (dotyczy buraka oraz kapusty kiszonej).

 

Sok z kiszonej kapusty posiada szereg właściwości korzystnych dla organizmu

- Wpływa korzystnie na ochronę przed stresem oksydacyjnym (zawarta w nim witamina C)- Wspiera prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych i kwasu solnego regulując odpowiednie ph żołądka- Pomaga w oczyszczaniu przewodu pokarmowego z bakterii gnilnych- Stanowi naturalnie bogate źródło siarki, wapnia, potasu, witaminy C i związków selenu