JAX PROFESSIONAL 11 1L - ODKAMIENIACZ PROFI PREPARAT DO ODKAMIENIANIA EKSPRESÓW, CZAJNIKÓW, ZMYWAREK PRZEMYSŁOWYCH ORAZ KOTŁÓW p

Dostępność:
Jest
Ilość
42,00 zł
Brutto

Opis

JAX PROFESSIONAL 11 1L - ODKAMIENIACZ PROFI PREPARAT DO ODKAMIENIANIA EKSPRESÓW, CZAJNIKÓW, ZMYWAREK PRZEMYSŁOWYCH ORAZ KOTŁÓW płyn do odkamieniania czajników, żelazek, ekspresów do kawy i herbaty

 

Specjalistyczny preparat przeznaczony do usuwania osadów mineralnych. Regularne stosowanie w przypadku twardej wody zapewnia utrzymanie maksymalnej wydajności maszyn przez długi czas. Odkamieniacz jest bezpieczny dla produktów spożywczych. Nie pozostawia przykrych zapachów po wypłukaniu.

PRZEZNACZENIEDo odkamieniania:• Urządzeń gastronomicznych (warników)• Czajników, żelazek• Ekspresów do kawy i herbaty• Ekspresów wyposażonych w przystawki do spieniania mleka.SPOSÓB UŻYCIANależy napełnić zbiorniki 10% roztworem odkamieniacza (100 ml uzupełnić wodą do 1 l), następnie uruchomić urządzenie oraz pompy na 10-15 minut. Po zakończeniu procesu usunąć roztwór, a całe urządzenie dokładnie wypłukać wodą. Ekspresy do kawy należy czyścić według instrukcji producenta. Czyszczenie warników: należy wlać niewielką ilość płynu przykrywając dno i rozprowadzić gąbką po ściankach urządzenia, następnie wypłukać czystą wodą. Do usuwania resztek zaprawy i wykwitów na płytkach oraz cegłach przygotować 15-30% roztwór (150-300 ml uzupełnić wodą do 1 l), następnie czyścić miękką szczoteczką i wypłukać czyszczoną powierzchnię czystą wodą.

CECHY PRODUKTU• Usuwa osady mineralne• Nie zawiera substancji zapachowych i barwników• Jednokrotne płukanie wystarczy dousunięcia resztek odkamieniacza i pozbycia się przykrego zapachu• Znakomicie usuwa nalot oraz resztki wapienne z cegły i płytki ceramicznej. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA• Do zastosowań profesjonalnych i domowych• Roztwory JAX 11 muszą być całkowicie spłukane wodą• Nie przelewać produktu do niewłaściwych pojemników, butelek itp.• Należy przestrzegać zaleceń producentów urządzeń• Nie mieszać z innymi produktami czyszczącymi• Przechowywać w temperaturze od 0°C do 30°C (przy prawidłowym magazynowaniu trwałość produktu wynosi 3 lata od daty produkcji). DODATKOWE INFORMACJENie zawiera kwasów: solnego, fosforowego, azotowego, siarkowego. pH 0,5 - 0,9