Previous
Next

JAX PROFESSIONAL 29 1L - PREPARAT PŁYN DO DEZYNFEKCJI PŁASKICH POWIERZCHNI, DO DEZYNFEKCJI PRZEDMIOTÓW MAJĄCYCH KONTAKT Z ŻYWNOŚ

Dostępność:
Jest
Ilość
29,00 zł
Brutto

Opis

JAX PROFESSIONAL 29 1L - PREPARAT PŁYN DO DEZYNFEKCJI PŁASKICH POWIERZCHNI, DO DEZYNFEKCJI PRZEDMIOTÓW MAJĄCYCH KONTAKT Z ŻYWNOŚCIĄ, DO DEZYNFEKCJI SPRZĘTU MEDYCZNEGO, APARATURY MEDYCZNEJ

 

Preparat zalecany jest do szybkiej dezynfekcji nieporowatych powierzchni, sprzętu medycznego, łóżek i foteli zabiegowych, aparatury medycznej i operacyjnej oraz innych trudno dostępnych miejsc, a także przedmiotów mających kontakt z żywnością. Nie zawiera aldehydu i fenolu, dzięki czemu nie odbarwia dezynfekowanych powierzchni. Produkt wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans, Aspergillus niger). Produkt spełnia normy PN-EN 13697 oraz PN-EN 1276. Producent posiada pozwolenie Ministra Zdrowia nr 7105/17 na obrót produktem biobójczym.

PRZEZNACZENIEDo dezynfekcji:• Płaskich powierzchni• Sprzętu medycznego i aparatury medycznej• Łóżek i foteli zabiegowych.Surowiec dostarczony do produkcji, ma zgłoszenie do ECHA. Europejska Agencja Chemikaliów (ECHA) działa na rzecz bezpiecznego stosowania chemikaliów. Wdraża ona najnowsze unijne przepisy dotyczące chemikaliów, przez co przyczynia się do poprawy zdrowia, ochrony środowiska oraz pobudza innowacyjność i konkurencyjność w Europie.

SPOSÓB UŻYCIA

Spryskać preparatem powierzchnię z odległości około 30 cm dbając o całkowite jej pokrycie. Preparat pozostawić na powierzchni przez 15 minut. Wskazane jest spłukanie powierzchni wodą zdatną do picia. Nie stosować na powierzchniach wrażliwych na działanie alkoholi (np. szkło akrylowe). CECHY PRODUKTU • Szybkie działanie bakteriobójcze • Nie odbarwia czyszczonych powierzchni WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA • Do zastosowań profesjonalnych i domowych • Nie przelewać produktu do niewłaściwych pojemników, butelek itp. • Przechowywać w temperaturze od 0°C do 30°C (przy prawidłowym magazynowaniu trwałość produktu wynosi 3 lata od daty produkcji). pH 7,0 - 8,0