Previous
Next

JAX PROFESSIONAL 30 1L - CHLOREAGENT

Dostępność:
Jest
Ilość
18,00 zł
Brutto

Opis

JAX PROFESSIONAL 30 1L - CHLOREAGENT

 

Pieniący, wysokoalkaliczny preparat do mycia i dezynfekcji powierzchni wykazujący aktywne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze zgodnie z normami PN-EN 1276 oraz PN-EN 13697. Zawarte w formule substancje aktywne wspomagają proces mycia oraz usunięcie nieprzyjemnego zapachu. Produkt nie powoduje korozji stali nierdzewnej, nie niszczy powierzchni szklanych, akrylowych czy lakierowanych. Zalecany do dezynfekcji i mycia urządzeń mających kontakt z żywnością w zakładach przemysłu spożywczego. Producent posiada pozwolenie Ministra Zdrowia nr 4357/11 na obrót produktem biobójczym.

PRZEZNACZENIEDo mycia i dezynfekcji:• Podłóg• Wyposażenia i ciągów technologicznych w zakładach przemysłu spożywczego (mleczarstwo, drobiarstwo, przetwórstwo mięsne, rybne, warzywne itp.) oraz placówkach gastronomicznych• Przestrzeni ładunkowych pojazdów przewożących żywność• Armatury łazienkowej.SPOSÓB UŻYCIA• W postaci nierozcieńczonej stosować do mycia armatury łazienkowej• W postaci rozcieńczonej (400-600 ml na 10 l wody) stosować do dezynfekcji podłóg, ciągów technologicznychCECHY PRODUKTU• Nie powoduje korozji stali nierdzewnej• Nie niszczy mytych powierzchni• Działa bakteriobójczo i grzybobójczoWSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYCIA• Do zastosowań profesjonalnych i domowych• Roztwory JAX 30 muszą być całkowicie spłukane wodą• Nie przelewać produktu do niewłaściwych pojemników, butelek itp.• Nie mieszać z innymi produktami• Przechowywać w temperaturze od 0°C do 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem słońca. W trakcie magazynowania produktu może wystąpić zmiana koloru niemająca wpływu na jego właściwości użytkowe (przy prawidłowym magazynowaniu trwałość produktu wynosi 1,5 roku od daty produkcji).

DODATKOWE INFORMACJEUsuwa grzyby i pleśnie z fug między płytkami, a dzięki zawartości aktywnego chloru przywraca biel nawet mocno zabrudzonym fugom. Działanie bakteriobójcze na następujące szczepy bakterii: Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans, Aspergillus niger. pH 12,0 - 13,0