JAX PROFESSIONAL 23 do 5L - 20 L- COMBISEPT – PREPARAT DO MYCIA I DEZYNFEKCJI (przemysł spożywczy)
Marka Jax profesional
Dostępność:
Jest
Opis
JAX PROFESSIONAL 23 do 5L - 20 L- COMBISEPT – PREPARAT DO MYCIA I DEZYNFEKCJI (przemysł spożywczy)
Profesjonalny preparat do łączonego mycia i dezynfekcji powierzchni oraz wyposażeń we wszystkich obszarach przetwórstwa żywności. Nadaje się zarówno do zakładów produkcji i przetwarzania żywności jak i do placówek gastronomicznych. Środek jest bezzapachowy oraz nie posiada żadnych barwników. Charakteryzuje się silnym działaniem bakteriobójczym i grzybobójczym (Pseudomonus aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans, Aspergillus niger) oraz doskonałymi zdolnościami czyszczącymi. Preparat można stosować do mycia i dezynfekcji materiałów takich jak stal zwykła, stal chromowo-niklowa, metale lekkie i nieżelazne oraz do powierzchni z tworzyw sztucznych. PRZEZNACZENIE Służy do mycia i dezynfekcji powierzchni i wyposażeń we wszystkich obszarach przetwórstwa żywności, a także wyposażenia w kuchniach profesjonalnych. ZASTOSOWANIE COMBISEPT swoje zastosowanie znajdzie w przedsiębiorstwach związanych z produkcją żywności, obiektach użyteczności publicznej oraz w gastronomi. SPOSÓB UŻYCIA Do mycia i dezynfekcji wszystkich powierzchni (brudnych i czystych) należy przygotować roztwór 0,5 % (5 ml płynu uzupełnić wodą do 1 l). Tak przygotowany roztwór nanieść na mytą powierzchnię i odczekać 15 minut. Po upływie tego czasu należy dokładnie spłukać powierzchnię wodą zdatną do picia. Temperatura roztworu myjącego nie powinna przekraczać 40 °C. UWAGA: przy stosowaniu środka należy używać rękawic ochronnych. pH 8,0 – 9,0