Previous
Next

JAX PROFESSIONAL 47 od 5 do 20 L- PREPARAT DO MYCIA I DEZYNFEKCJI KOMÓR WĘDZARNICZYCH (przemysł mięsny)

Dostępność:
Jest
Ilość
74,00 zł
Brutto

Opis

JAX PROFESSIONAL 47 od 5 do 20 L- PREPARAT DO MYCIA I DEZYNFEKCJI KOMÓR WĘDZARNICZYCH (przemysł mięsny)

 

Preparat myjąco-dezynfekujący z aktywnym chlorem dla branży mięsnej, do komór wędzarniczych. Wykazuje aktywne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze zgodnie z normami PN-EN 1276 oraz PN-EN 13697. Czyści wszelkiego rodzaju trudne do usunięcia zabrudzenia, łącząc proces czyszczenia z jednoczesną mocną dezynfekcją. Zawarte w jego składzie inhibitory korozji zapewniają ochronę czyszczonym powierzchniom z aluminium, nie powodując zarazem ich uszkodzeń. Substancje aktywne skutecznie czyszczą powierzchnię, która po spłukaniu wodą pozostaje również biologicznie czysta. PRZEZNACZENIE Przeznaczony do mycia i dezynfekcji: komór, wózków i kijów wędzarniczych; podłóg, wyposażenia i ciągów technologicznych; przestrzeni ładunkowych pojazdów przewożących żywność. Zalecany również do usuwania zanieczyszczeń pochodzenia zwierzęcego: tłuszczu, białka i krwi. ZASTOSOWANIE JAX 47 znajdzie swoje zastosowanie głównie w zakładach mięsnych, w których stosuje się obróbkę wędzarniczą. SPOSÓB UŻYCIA Należy przygotować roztwór, używając 400–600 ml preparatu na 10 l wody. Po myciu spłukać powierzchnię czystą wodą. UWAGA: nie stosować na powierzchniach rozgrzanych powyżej 95 °C. DODATKOWE INFORMACJE Działanie bakteriobójcze na następujące szczepy bakterii: Pseudomonus aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Candida albicans, Aspergillus Niger. W formie nierozcieńczonej i rozcieńczonej do 50 % wykazuje działanie bakterio- i grzybobójcze w czasie 15 minut w temperaturze 20 °C. pH 12,0 – 13,0.