Opis
Korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolense) stanowi uzupełnienie diety w naturalnie występujące chinony, katechiny, fenole i bioflawonoidy.
Składniki: korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolense)
Porcja dzienna: 5 g Opakowanie zawiera: 150 g |
|
Porcja dzienna zawiera (5 g) |
|
Korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolensis) |
5 g |
Borututu® jest zarejestrowanym znakiem towarowym Kenay Sp.J.
Sposób użycia: 1 szklanka 2 x dziennie (rano 1 godzinę przed śniadaniem i wieczorem tuż przed snem). Przygotowanie naparu: 2,5 g (1 łyżka stołowa) wysuszonych korzeni Borututu zalać szklanką wrzącej wody, parzyć przez ok. 45 min.
Stosować przez minimum 2 miesiące przynajmniej 2 razy w roku. Można zaparzyć w termosie i pić w ciągu dnia.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Kraj pochodzenia: Angola