Opis
Koper liofilizowany 30g
Koperek zawiera fosfor, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga on również w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Liofilizowany koper jest źródłem magnezu, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga on w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni.
Frakcja : igiełki
Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Zastosowanie liofilizowanego koperku jako dodatku do:- zupy błyskawiczne; gorący kubek; dania instant,
- dania do gotowania,
- mleczarstwo: serki topione, serki twarogowe, serki homogenizowane, masła smakowe,
- przemysł mięsny: przyprawy, dodatek do wędlin, pasztetów, galantyn, salcesonów, naturalny barwnik do mięsa,
- kuchnia turystyczna,
- przetwórstwo rybne,
- catering dla restauracji i hoteli,
- suche przyprawy,
- sałatki – jako dodatki,
- musztardy, ketchupy,
- sosy i dressingi,
- galaretki (mięsne, rybne, jarskie) – groszek zielony,
- smalec,
- musli,
- chipsy, pizza, zapiekanki (ser żółty),
- zagęszczacz smakowy,
- piuree ziemniaczane z cebulką i szynką
- wartość energetyczna 940kJ/222kcal
- tłuszcz 3,4g
- w tym tłuszcze nasycone zz,0,1g
- węglowodany 52,2g
- cukry 6,6g
- białko 23,9g