Previous
Next

Molkur® Kapsułki 90 kaps

Kompleksowa ochrona śluzówki układu trawiennego i jelit. Regulacja mikroflory jelit

Molkur® Kapsułki 90
Dostępność:
Jest
Ilość
132,00 zł
Brutto

Opis

Molkur® Kapsułki 90 kaps Sproszkowany koncentrat serwatki z mleczanem wapnia – w 100% naturalny

Molkur® Kapsułki to w 100% naturalny i przyjazny organizmowi preparat o kompleksowym składzie, wyprodukowany na bazie sfermentowanej serwatki z najwyższej jakości mleka. Kapsułki Molkur® zawierają sproszkowany koncentrat serwatki z kwasem mlekowym racemicznym oraz mleczan wapnia (ok. 60%), a także witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały i biokatalizatory.

Wsparcie naturalnego środowiska bakterii jelitowych na bazie tradycyjnej receptury

Molkur® Kapsułki wyprodukowano na podstawie oryginalnej, tradycyjnej i opatentowanej receptury z 1923 roku. Koncentrat serwatki zawiera wiele ważnych składników mleka (przede wszystkim racemiczny kwas mlekowy) oraz mleczan wapnia, a ich stężona konsystencja pozytywnie wspiera funkcjonowanie organizmu.

Jakość i bezpieczeństwo kapsułek Molkur®

Preparaty stanowiące ofertę firmy Mito-Pharma® produkowane są w Niemczech i Szwajcarii z zachowaniem najwyższych standardów farmaceutycznych GMP (zasada dobrej praktyki produkcyjnej). Formuła preparatu Molkur® powstała na bazie ponad 90 lat badań i praktyki, na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr. Sandersa, co gwarantuje zachowanie najwyższej czystości, jakości, a także niezmienności jego składu.

 

 

Kiedy stosować racemiczny kwas mlekowy i mleczan wapnia?
  • W celu kompleksowego wsparcia układu trawiennego i jelit, utrzymania prawidłowego pH śluzówek jamy ustnej, żołądka i jelit oraz tworzenia naturalnego środowisko zasiedlania się, rozwoju i utrzymania dobrych bakterii w jelitach.
  • W przypadku obniżonej odporności organizmu.
  • U osób, które często zmagają się z przeziębieniami i innymi infekcjami.
  • Gdy pojawi się potrzeba wsparcia funkcjonowania układu pokarmowego.
  • W przypadku wystąpienia niedoborów wapnia.
Dlaczego Molkur® Kapsułki?
  • Doskonała jakość preparatu gwarantowana jest przez niemiecką firmę Galactopharm, która od ponad dziewięćdziesięciu lat zajmuje się badaniami nad serwatką i jest najwybitniejszym specjalistą w dziedzinie procesów pozyskiwania serwatki i kwasu racemicznego.
  • Preparat produkowany jest na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr. Sandersa, która powstała w 1923 roku.
  • Molkur® kapsułki jest preparatem w 100% naturalnym, koncentratem wyprodukowanym na podstawie tradycyjnej receptury z czystej serwatki (kwaśnej) wyjątkowo wartościowego mleka krowiego z letniego wypasu.
  • Kapsułki Molkur® zawierają sproszkowany koncentrat serwatki z kwasem mlekowym racemicznym oraz mleczan wapnia, a także witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały i biokatalizatory.
  • Dzięki obecności mleczanu wapnia (około 60%) preparat jest naturalnym źródłem wapnia. Wapń jest podstawowym składnikiem mineralnym naszego organizmu, współtworzy tkankę kostną, wpływa na działanie enzymów trawiennych, jest przekaźnikiem informacji wewnątrzkomórkowej, a także istotnym elementem procesu krzepnięcia krwi. Wapń wpływa również na prawidłowe przewodnictwo nerwowe oraz kurczliwość mięśni.
  • Działanie Molkuru® Kapsułki opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak: kwas mlekowy racemiczny (racemat), mleczan wapnia, śladowe ilości witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6, kwas pantotenowy), mineralne składniki odżywcze (pierwiastki śladowe: mangan, miedź, cynk, kobalt; minerały: żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan) oraz biokatalizator.­
  • Produkt przeznaczony jest dla dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki (skoncentrowany kwas mlekowy).
  • Preparat produkowany jest zgodnie z tradycyjną recepturą oraz z najwyższymi standardami jakościowymi, co gwarantuje jego najwyższą jakość.

 

 

W jaki sposób powstaje preparat Molkur® Kapsułki?
  • Przy tworzeniu preparatu stosuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która jest otrzymywana z wyjątkowo wartościowego mleka (pozyskanego od krów z letniego wypasu).
  • Pierwszy produkt wyjściowy kwaśnej serwatki powstaje po wielokrotnej fermentacji kwasu mlekowego (z wykorzystaniem bakterii kwasu mlekowego) i doprowadzeniu w odpowiednim procesie do jego skoncentrowania.
  • Aby uzyskać optymalne wartości ostatecznego preparatu, musi być on poddawany dalszej rafinacji.
  • Po co najmniej sześciomiesięcznym okresie dojrzewania, odbywającym się w specjalnie w tym celu przygotowanych zbiornikach, powstaje pełny koncentrat, który jest następnie kontrolowany pod względem zgodności produktu z określonymi parametrami receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Jakość i czystość preparatu Molkur® Kapsułki
  • Doskonała jakość preparatu gwarantowana jest przez niemiecką firmę Galactopharm, która od ponad dziewięćdziesięciu lat zajmuje się badaniami nad serwatką i jest najwybitniejszym specjalistą w dziedzinie procesów pozyskiwania serwatki i kwasu racemicznego.
  • Najwyższa jakość preparatu zostaje zachowana dzięki stałej, precyzyjnej kontroli jakości.
  • Preparat ten został wyprodukowany zgodnie z najwyższymi wymogami standardów jakości oraz na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr. Sandersa.
  • Preparat zawiera substancje możliwie najwyższej jakości.
  • Jest to doskonale opracowany preparat, którego działanie potwierdzone jest badaniami naukowymi.
  • Skład oraz stężenie poszczególnych substancji jest zgodne z informacją na opakowaniu.
  • Preparat powstaje w oparciu o najnowocześniejsze osiągnięcia naukowe i technologiczne i spełniają najwyższe standardy jakościowe.