Opis
Mieszanka Er Chen Wan to suplement diety oparty na recepturze Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Receptura Er Chen Wan według TCM*Receptura Er Chen Wan to klasyczna mieszanka ziół chińskich opracowana zgodnie z założeniami Tradycyjnej Medycyny Chińskiej., stosowana w celu rozpuszczania Tan, osuszania Wilgoci w obszarze Śledziony, regulowania przepływu Qi oraz harmonizowania Środkowego Ogrzewacza. Polecana jest osobom z syndromami nagromadzenia Tan w Żołądku oraz Płucach.
*Sformułowania zapisane dużą literą to terminy z zakresu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, które mogą mieć inne znaczenie niż podobne terminy wykorzystywane w nomenklaturze zachodniej. Przykładowo Żołądek w rozumieniu TCM to cały obieg czynnościowy związany z trawieniem i przemianą materii, a nie określenie konkretnego narządu anatomicznego. Z kolei pojęcie takie jak „Qi” lub „Esencja” w ogóle nie występują w nazewnictwie zachodnim i nie mają tam swojego odpowiednika.
Składniki Składniki w 40 kulkach produktu (6,6 g produktu):- 2,14g - CHEN PI - owocnia mandarynki
- 2,12g - YU BAI FU (ZHI) - kłącze trućca preparowane
- 1,29g - FU LING - sklerocjum grzyba poria
- 0,65g - GAN CAO (SHENG) - korzeń lukrecji uralskiej
- 0,40g - SHENG JIANG - kłącze imbiru lekarskiego
- Pozostałe składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, środek polerujący: talk
Krótkotrwale i po konsultacji z terapeutą TCM:
- U dorosłych oraz dzieci powyżej 12. roku życia: 2 razy dziennie po 20 kulek.
- U dzieci w wieku od 3. do 12. roku życia: 2 razy dziennie po 10 kulek.
Długofalowo w celu uzupełnienia diety:
- U dorosłych oraz dzieci powyżej 12. roku życia: 2 razy dziennie po 8 kulek.
- U dzieci w wieku od 3. do 12. roku życia: 2 razy dziennie po 4 kulki.
Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia oraz dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 25°C.