Opis
Mieszanka Jian Pi Wan to suplement diety oparty na recepturze Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Receptura Jian Pi Wan według TCM*Receptura Jian Pi Wan to mieszanka ziół chińskich opracowana zgodnie z założeniami Tradycyjnej Medycyny Chińskiej do stosowania w sytuacjach niedoboru Qi środkowego Serca z zastojem pokarmu, któremu towarzyszy ciepło pochodzące z tego zastoj.
*Sformułowania zapisane dużą literą to terminy z zakresu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, które mogą mieć inne znaczenie niż podobne terminy wykorzystywane w nomenklaturze zachodniej. Przykładowo Żołądek w rozumieniu TCM to cały obieg czynnościowy związany z trawieniem i przemianą materii, a nie określenie konkretnego narządu anatomicznego. Z kolei pojęcie takie jak „Qi” lub „Esencja” w ogóle nie występują w nazewnictwie zachodnim i nie mają tam swojego odpowiednika.
Składniki Składniki w 36 kulkach produktu (5,95 g produktu):- 1,43g - BAI ZHU (CHAO) - kłącze atraktyloda wielkogłówkowego
- 1,08g - DANG SHEN - korzeń dzwonkowca wschodniego
- 1,08g - CHEN PI - owocnia mandarynki
- 1,08g - MAI YA (CHAO) - skiełkowane nasiona jęczmienia
- 1,08g - ZHI SHI - niedojrzały owoc pomarańczy gorzkiej
- 0,20g - SHAN ZHA (CHAO) - owoc głogu
- Pozostałe składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, środek polerujący: talk
Krótkotrwale i po konsultacji z terapeutą TCM:
- U dorosłych oraz dzieci powyżej 12. roku życia: 3 razy dziennie po 12 kulek.
- U dzieci w wieku od 3. do 12. roku życia: 3 razy dziennie po 6 kulek.
Długofalowo w celu uzupełnienia diety:
- U dorosłych oraz dzieci powyżej 12. roku życia: 3 razy dziennie po 8 kulek.
- U dzieci w wieku od 3. do 12. roku życia: 3 razy dziennie po 4 kulki.
Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia oraz dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 25°C.