Opis
Mieszanka Ma Zi Ren Wan to suplement diety oparty na recepturze Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Receptura Ma Zi Ren Wan według TCM*Receptura Ma Zi Ren Wan to mieszanka ziół chińskich oparta na założeniach Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Poleca się stosować ją w przypadku zaparć z twardym stolcem, spowodowanych suchością w Żołądku i Jelitach w wyniku działania Gorąca.
*Sformułowania zapisane dużą literą to terminy z zakresu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, które mogą mieć inne znaczenie niż podobne terminy wykorzystywane w nomenklaturze zachodniej. Przykładowo Żołądek w rozumieniu TCM to cały obieg czynnościowy związany z trawieniem i przemianą materii, a nie określenie konkretnego narządu anatomicznego. Z kolei pojęcie takie jak „Qi” lub „Esencja” w ogóle nie występują w nazewnictwie zachodnim i nie mają tam swojego odpowiednika.
Składniki Składniki w 48 kulkach produktu (7,93 g produktu):- 2,94g - HUO MA REN - nasiona konopii siewnej
- 1,47g - BAI SHAO (SHENG) - biały korzeń piwonii
- 0,88g - XING REN - nasiona moreli zwyczajnej
- 0,88g - ZHI SHI - niedojrzały owoc pomarańczy gorzkiej
- 0,88g - HOU PO - kora magnolii lekarskiej
- 0,88g - SAN KE ZHEN (SHENG) - korzeń berberysu chińskiego
- Pozostałe składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, środek polerujący: talk
Krótkotrwale i po konsultacji z terapeutą TCM:
- U dorosłych oraz dzieci powyżej 12. roku życia: 2 razy dziennie po 24 kulki.
- U dzieci w wieku od 3. do 12. roku życia: 2 razy dziennie po 12 kulek.
Długofalowo w celu uzupełnienia diety:
- U dorosłych oraz dzieci powyżej 12. roku życia: 2 razy dziennie po 8 kulek.
- U dzieci w wieku od 3. do 12. roku życia: 2 razy dziennie po 4 kulki.
Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia oraz dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 25°C.