MedoReishi 400 G– reishi i acerola w miodzie - MycoMedica
W MedoReishi wykorzystaliśmy naturalne skarby Tradycyjnej Medycyny Chińskiej i wysokiej jakości czeski miód. Miód ten został dodatkowo wzbogacony o ekstrakty z grzyba reishi i acerolę. Do produkcji MedoReishi używamy miodu kwiatowego z pasieki w Rokytníku (Včelí farma Rokytník). Jest to nieskażony ekologicznie i unikalny obszar chronionego krajobrazu CHKO Broumovsko, czyli z obszaru nieobciążonego przemysłem. Pasieka ta otrzymała wiele nagród, jak również posiada znak Produkt regionalny.
Opis
Chińską nazwę grzyba Reishi w języku polskim można przetłumaczyć jako „boski grzyb nieśmiertelności”. Jego efekty terapeutyczne są wykorzystywane już od ponad 4.000 lat. Wzmianka o Reishi znajduje się już w najstarszym w dziejach ludzkości klasycznym dziele Tradycyjnej Medycyny Chińskiej to jest w Kanonie medycyny chińskiej Żółtego Cesarza. Współcześnie, dzięki zdolności do wspomagania regeneracji funkcji organizmu i jego aktywizacji, grzyby Reishi były często stosowane przez rosyjskich astronautów i szerpów na dużych wysokościach w Himalajach.
Idealny skład, maksymalna siła i skuteczność
Miód jest doskonałym pokarmem korzystnym dla organizmu. Warto po niego sięgnąć nie tylko w przypadku problemów związanych z nadejściem zimy, ale także profilaktycznie w celu poprawy odporności organizmu oraz jako źródło ważnych witamin, minerałów i aminokwasów.
Ta wszechstronna naturalna substancja jest stosowana w Tradycyjnej Medycynie od tysięcy lat, tak jak grzyby i zioła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. To zainspirowało nas do stworzenia gamy wysokiej jakości miodu wzbogaconego ekstraktami z najsilniejszych grzybów leczniczych i sprawdzonych ziół.
Rodzaj i pochodzenie miodu ma duży wpływ na to, jak skutecznie wpłynie on na równowagę organizmu. Dlatego postanowiliśmy wykorzystać miód z gospodarstwa Rokytník, które specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości miodu z ekologicznych lasów i łąk.
Waga: 400 g
Skład: miód kwiatowy kremowany – 95% (kraj pochodzenia – Czechy) acerola (Malpighia glabra) ekstrakt z owoców 25%, witamina C – 3% lakownica żółtawa (Ganoderma lucidum) ekstrakt z owocników min. 30% polisacharydów, min. 4% triterpenów – 2% Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 1480 kJ/353 kcal Tłuszcze < 0,1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe < 0,1 g Węglowodany 86,7 g w tym cukier 78 g Błonnik < 0,5 g Białko 0,27 g Sól 0,015 gZatwierdzone oświadczenia zdrowotne zgodnie z obowiązującymi przepisami UE:
lakownica żółtawa (Reishi, Ganoderma lucidum)
- Naturalne mechanizmy obronne – wzmacnia układ odpornościowy
- Poprawia funkcję krążenia
- Poprawia poziom cholesterolu we krwi
- 1 łyżeczka raz dziennie
- można dodać do jogurtu, płatków owsianych lub po prostu jeść z łyżeczki