Opis
Luteolina
Luteolina to flawonoid obecny w wielu owocach, warzywach i ziołach. Flawonoidy chronią rośliny przed drobnoustrojami i innymi zagrożeniami środowiskowymi oraz zapewniają szereg korzyści. Rośliny zawierające luteolinę wykorzystuje się w tradycyjnym ziołolecznictwie na całym świecie.
Na szczycie listy pokarmów bogatych w luteolinę znajdują się zielone liście warzyw, takich jak pietruszka i seler. Dobrym źródłem są również mniszek lekarski, cebula i listki oliwne. Inne pokarmy bogate w luteolinę obejmują owoce cytrusowe (cytryna, pomarańcza, grejpfrut), przyprawy (tymianek, mięta pieprzowa, rozmaryn, oregano), a także brokuł, kapusta, marchew i papryka.
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Luteolina z łupin orzechów | 50 mg |
Zalecane dawkowanie: Jedna kapsułka, raz dziennie
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku. Skład: Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, ekstrakt z łupin orzechów ziemnych (Arachis hypogaea) standaryzowany na zawartość min. 98% luteoliny. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Zaleca się przerwanie stosowania w trakcie menstruacji. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 23,4 g.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/01/07/SD/0B8ADA