Opis
Herbata z grzyba Ganoderma lucidum, nazywanego również Reishi, lakownica lśniąca, ma oryginalny, gorzki smak. Po zaparzeniu stopniowo uwalnia smak dzięki czemu można ją parzyć nawet do 5 razy. Gorzkawy smak można modyfikować mieszając z innymi herbatami (np. owocowymi) lub dodając suszone owoce (np. głóg). Herbata nie posiada tak silnych właściwości jak ekstrakt z grzyba ale może wspomagać przemianę materii.
Herbata uzyskana z wysuszonego i drobno pociętego grzyba Ganoderma lucidum hodowanego na pniach w czystych, górskim środowisku. Nie zawiera dodatków chemicznych ani spożywczych.
Produkcja i pakowanie w Chinach.Opakowanie zawiera 30 saszetek po 2 g.Produkt posiada etykiety w językach polskim i angielskim.
Herbata oficjalnie wprowadzona na rynek, zarejestrowana jako żywność. Każda dostawa jest kontrolowana przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego we Wrocławiu.