Previous
Next

EkoSynbiotyk – 7x25ml na wakacje! na wypróbowanie

Połączenie probiotyku i prebiotyku, które powstaje w wielomiesięcznym procesie fermentacji. Preparat zawiera ponad 4000 różnych metabolitów i 13 szczepów żywych bakterii probiotycznych. Cechuje się 90% zasiedleniem układu pokarmowego, co przyczynia się do wzmocnienia mikrobiomu, poprawia przyswajalność pokarmów oraz buduje odporność organizmu. Produkt jest klinicznie przebadany i posiada certyfikat eko.

Dostępność:
Jest
Ilość
79,00 zł
Brutto

Opis

EkoSynbiotyk – 7x25ml na wakacje lub w podróży oraz na spróbowanie

 

EkoSynbiotyk, to probiotyk i prebiotyk, w jednym płynnym preparacie, powstającym w naturalnym procesie fermentacji, na bazie 13-tu szczepów żywych i aktywnych bakterii probiotycznych, wyselekcjonowanych spośród pięciu kwintylionów mikroorganicznych przedstawicieli biomasy planety

 

Probiotyk i prebiotyk czyli w 100% naturalny Synbiotyk

 

Ekologiczną i certyfikowaną pożywką tych bakterii/mikroorganizmów są topinambur, melasa z trzciny cukrowej i soki granatu, jagód, wiśni.

Dzięki tej technologii finalny produkt zawiera nie tylko probiotyczne bakterie, ale również ich metabolity, takie jak kwasy: mlekowy, bursztynowy (korzystnie wpływa na procesy trawienne, poprawia przyswajanie witamin), octowy, propionowy, asparginowy, alanina, prolina, asparagina, metionina, fenyloalanina, witaminy K, B1, B6, B12.

Ze względu na fakt, iż proces fermentacji jest naturalny skład ilościowy poszczególnych substancji może być różny. Oddziaływanie środowiskowe naszego produktu opiera się nie tylko na egzystencji samych bakterii, ale równie ważne są wspomniane metabolity.

Ponad 4000 metabolitów

 

Alanina – jeden z 22 aminokwasów budujących białka. Jest aminokwasem endogennym,a więc organizm ludzki ma możliwość jego syntezy z innych aminokwasów i pirogronianu.

Alanina pełni kluczową rolę w cyklu glukozowo-alaninowym, czyli procesie przenoszenia azotu pomiędzy mięśniami a wątrobą, a także stanowi ważny substrat w procesie glukoneogenezy (proces „tworzenia” glukozy ze związków niecukrowych).

Odpowiednia jej dostępność wpływa korzystnie na przebieg procesów energetycznych, zwłaszcza w okresie trwania wysiłku fizycznego. Dodatkowa podaż może być zasadna zwłaszcza w dyscyplinach wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych, w okresie intensywnych treningów jak i w wypadku niedostatecznej podaży kalorii.

Kwas asparaginowy (od łacińskiego Acidum asparticum), lub aspargina to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów białkowych (o charakterze kwasowym). Jest aminokwasem endogennym, co oznacza, że zapotrzebowanie na kwas asparaginowy w organiźmie człowieka w całości pokrywane jest przez biosyntezę. Jest jednym z 22 aminokwasów budujących białka. W organizmie człowieka pełni on funkcję neuroprzekaźnika oraz bierze udział w wielu procesach fizjologicznych.

 

Aminokwasy dla dobrostanu układu nerwowego

 

Metionina jest organicznym związkiem chemicznym (należy do tzw. aminokwasów kodowanych, jest obojętna elektrycznie). Wraz z cysteiną, metionina jest aminokwasem, który zawiera siarkę.

Duże ilości metioniny znajdziemy w białku jaj i kazeinie mlekowej. Nie jest syntetyzowana w organiźmie (aminokwas egzogenny), musi więc być dostarczana wraz z pożywieniem. Należy do grupy aminokwasów niezbędnych dla naszego organizmu.

Metionina bierze udział w reakcjach metabolicznych i metyzacji, dostarczając grupy siarkowej. Bierze udział w procesie powstawania białka oraz w ponad 100 procesach metabolicznych. Przy jej udziale w naszym organiźmie są wytwarzane takie substancje jak: kreatyna, cholina czy epinefryna.

Fenyloalanina jest organicznym związkiem chemicznym. Należy do grupy aminokwasów egzogennych. Jest jednym z dwudziestu aminokwasów kodowanych przez DNA.

Stanowi podstawowy budulec większości naturalnie występujących białek. Fenyloalanina występuje naturalnie w przyrodzie i może być przyswajana przez organizm, można ją również otrzymać syntetycznie.

Fenyloalanina może być produkowana przez bakterie w procesie metabolizmu, jest składnikiem naturalnego antybiotyku gramicydyny, (który jest wytwarzany przez te mikroorganizmy).

 

Przebadany i bezpieczny

 

EKOSYNBIOTYK: jest wyrobem naturalnie fermentowanym, zawierającym żywe i aktywne kultury mikroorganizmów, a jego trwałość zależy w dużym stopniu od warunków przechowywania – mających wpływ na jakość ich metabolizmu.

Parametrami bazowymi jest ilość bakterii kwasu mlekowego oraz ogólna liczba bakterii w jtk/ml. Po procesie wytworzenia osiągane są wartości 107/108 jtk/ml. Deklarujemy, że właściwie przechowywany i zużywany produkt nie osiąga poziomu poniżej 105 jtk/ml w okresie jego trwałości.

Za kontrolę jakości i nadzór nad procesem wytwarzania każdej partii wyrobu, odpowiada – ITM (Instytut Technologii Mikrobiologicznych).

 

Wszelkie szczepy użyte w EkoSynbiotyku nie są modyfikowane. Wyrób jest wolny od cukrów, GMO i glutenu.

EkoSynbiotyk jest szczególnie zalecany przy regeneracji mikrobiomu po antybiotykoterapii, a wskazany jest w wielu grupach chorobowych, takich jak: nietolerancje pokarmowe, zaparcia, biegunki, refluks, IBS, WZJG, AZS, RZS, choroba Leśniowskiego-Crohna, przerost Helicobacter Pylori, przerost drożdżaka Candida Albicans, SIBO, depresje, nerwice i inne problemy zdrowotne związane ze stanami zapalnymi.

 

DLACZEGO TAK JEST ZAPAKOWANE TEN PRODUKT - WSZYSTKIE NASZE PRODUKTY PO OTWARCIU NALEŻY TRZYMAĆ W LODÓWCE 

W PODRÓZY NIE JEST TO MOZLIWE - DLATEGO W TAKIM PRODUKCIE MAMY 7 FIOLEK SZCZELNIE ZAMKNIĘTYCH 

PRODUKT NIE OTWARTY NIE MUSI BYĆ PRZECHOWYWANY W LODÓWCE 

25 ML TO DAWKA NA 2 DNI 

ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA:Dorośli: 25 ml przed lub po posiłku.Składniki aktywne w jednej porcji dla dorosłych:kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 2,5×107 jtkDzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml przed lub po posiłku. Składniki aktywne w jednej porcji dla dzieci:kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 5,0×106 jtk/5mlSPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przed otwarciem delikatnie wymieszać. Przed spożyciem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną.

 

 

 

 

ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA:Dorośli: 15 ml przed lub po posiłku.Składniki aktywne w jednej porcji dla dorosłych:kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 1,5×107 jtk/15mlDzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml przed lub po posiłku. Składniki aktywne w jednej porcji dla dzieci:kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 5,0×106 jtk/5mlSPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przed otwarciem delikatnie wymieszać. Przed spożyciem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną

 

SKŁADNIKI: Niechlorowana woda (93,00%), melasa z trzciny cukrowej*1 (4,60%), sok z jagód* (0,60%), sok z wiśni* (0,60%),sok z granatów* (0,60%), kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP11** (0,30%), topinambur2 (0,15%), sól kamienna z Kłodawy (0,15%).* – certyfikowany składnik ekologiczny.** – SCD EP11 powstał w wyniku fermentacji z udziałem: Lactobacillus acidophilus SCD208, Lactobacillus plantarum: SCD014, M/488/M/17, M/492/M/17, Lactobacillus casei SCD469, Lactobacillus bulgaricus SCD210, Lactobacillus fermentum SCDPPW, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis SCD919, Bfidobacterium bifidum SCD521, Bifidobacterium longum SCD697, Bifidobacterium animalis SCD918, Streptococcus thermophilus SCD258, Saccharomyces cerevisiae SCD058.1 – w wyrobie gotowym występuje w formie przetworzonej, przefermentowanej.2 – źródło prebiotykuEkosynbiotyk nie zawiera: glutenu oraz substancji słodzących.

PRODUKTY NIE PODLEGAJĄ ZWROTOM Z UWAGI NA PRZEPISY EPIDEMIOLOGICZON HIGIENICZNE, OR5AZ BHP ( SPOSÓB PRZECHOWYWANIA )