EkoSynbiotyk 400ml Probio koło - Półroczna Kuracja 7 szt

Dostępność:
Jest
Ilość
903,00 zł
Brutto

Opis

EkoSynbiotyk 400 ml ProBio koło x 7 szt 

Półroczna Kuracja

 

EkoSynbiotyk, to probiotyk i prebiotyk, w jednym płynnym preparacie, powstającym w naturalnym procesie fermentacji, na bazie 13-tu szczepów żywych i aktywnych bakterii probiotycznych, wyselekcjonowanych spośród pięciu kwintylionów mikroorganicznych przedstawicieli biomasy planety

Cechuje się 90% zasiedleniem układu pokarmowego, co przyczynia się do wzmocnienia mikrobiomu, poprawia przyswajalność pokarmów oraz buduje odporność organizmu. Produkt jest przebadany i posiada certyfikat eko.

90% Zasiedlenia w układzie pokarmowym

EkoSynbiotyk ProBio Koło® cechuje się 90% zasiedleniem w naszym układzie pokarmowym, dzięki czemu nie tylko jest niezwykle skuteczny, ale i wspiera przyswajalność pokarmów i suplementacji. Skutecznie wspomaga procesy regeneracji organizmu oraz zwiększa powierzchnię wchłaniania i szczelność śluzówki jelit

Dla zapewnienia optymalnego środowiska bakteriom, w EkoSynbiotyku używane są wyłącznie rewitalizowana i niechlorowana woda oraz ekologiczne warzywa i owoce. ( melasa, topinambur, soki z jagód, wiśni, granatów…), które pochodzą z naturalnych ekologicznych nadzorowanych i kontrolowanych upraw.

13 żywych i aktywnych szczepów probiotycznych i ponad 4000 metabolitów

Dzięki unikalnemu wieloetapowemu procesowi wytwarzania i odpowiedniemu dobraniu aż 13 aktywnych szczepów probiotycznych, uzyskaliśmy wyrób z obecnością ponad 4000 metabolitów. To powoduje, że EkoSynbiotyk ProBio Koło® jest szczególnie zalecany przy regeneracji mikrobiomu po i w czasie antybiotykoterapii. 

Wskazania w grupach chorobowych

EkoSynbiotyk ProBio Koło® jest wskazany w wielu grupach chorobowych, takich jak: nietolerancje pokarmowe, zaparcia, biegunki, refluks, IBS, WZJG, AZS, RZS, choroba Leśniowskiego-Crohna, przerost Helicobacter Pylori, przerost drożdżaka Candida Albicans, SIBO, depresje, nerwice i inne problemy zdrowotne związane ze stanami zapalnymi. Potwierdzają to przeprowadzone badania laboratoryjne przeprowadzone przez Laboratoria Badawcze GBA POLSKA.

0% Cukrów | 0% Słodzików | 0% GMO | 0% Glutenu

EkoSynbiotyk jest całkowicie wolny od GMO i glutenu, co czyni go odpowiednim dla osób z nietolerancjami pokarmowymi. Dodatkowo, produkt ten nie zawiera cukrów, w tym sacharozy, fruktozy, maltozy, glukozy i laktozy. Jest to rewolucyjny suplement diety, który został opracowany w oparciu o najnowsze badania i technologie.

Certyfikowany i Ekologiczny

EkoSynbiotyk posiada certyfikat ekologiczny, co świadczy o jego naturalnym pochodzeniu i przyjaznym dla środowiska charakterze. Jest to produkt, który wyróżnia się na tle innych suplementów diety dzięki swoim innowacyjnym rozwiązaniom i wysokiej jakości składnikom.

 

Probiotyk i prebiotyk czyli w 100% naturalny Synbiotyk

 

Ekologiczną i certyfikowaną pożywką tych bakterii/mikroorganizmów są topinambur, melasa z trzciny cukrowej i soki granatu, jagód, wiśni.

Dzięki tej technologii finalny produkt zawiera nie tylko probiotyczne bakterie, ale również ich metabolity, takie jak kwasy: mlekowy, bursztynowy (korzystnie wpływa na procesy trawienne, poprawia przyswajanie witamin), octowy, propionowy, asparginowy, alanina, prolina, asparagina, metionina, fenyloalanina, witaminy K, B1, B6, B12.

Ze względu na fakt, iż proces fermentacji jest naturalny skład ilościowy poszczególnych substancji może być różny. Oddziaływanie środowiskowe naszego produktu opiera się nie tylko na egzystencji samych bakterii, ale równie ważne są wspomniane metabolity.

 

 

Ponad 4000 metabolitów

 

Alanina – jeden z 22 aminokwasów budujących białka. Jest aminokwasem endogennym,a więc organizm ludzki ma możliwość jego syntezy z innych aminokwasów i pirogronianu.

Alanina pełni kluczową rolę w cyklu glukozowo-alaninowym, czyli procesie przenoszenia azotu pomiędzy mięśniami a wątrobą, a także stanowi ważny substrat w procesie glukoneogenezy (proces „tworzenia” glukozy ze związków niecukrowych).

Odpowiednia jej dostępność wpływa korzystnie na przebieg procesów energetycznych, zwłaszcza w okresie trwania wysiłku fizycznego. Dodatkowa podaż może być zasadna zwłaszcza w dyscyplinach wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych, w okresie intensywnych treningów jak i w wypadku niedostatecznej podaży kalorii.

Kwas asparaginowy (od łacińskiego Acidum asparticum), lub aspargina to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów białkowych (o charakterze kwasowym). Jest aminokwasem endogennym, co oznacza, że zapotrzebowanie na kwas asparaginowy w organiźmie człowieka w całości pokrywane jest przez biosyntezę. Jest jednym z 22 aminokwasów budujących białka. W organizmie człowieka pełni on funkcję neuroprzekaźnika oraz bierze udział w wielu procesach fizjologicznych.

 

Aminokwasy dla dobrostanu układu nerwowego

 

Metionina jest organicznym związkiem chemicznym (należy do tzw. aminokwasów kodowanych, jest obojętna elektrycznie). Wraz z cysteiną, metionina jest aminokwasem, który zawiera siarkę.

Duże ilości metioniny znajdziemy w białku jaj i kazeinie mlekowej. Nie jest syntetyzowana w organiźmie (aminokwas egzogenny), musi więc być dostarczana wraz z pożywieniem. Należy do grupy aminokwasów niezbędnych dla naszego organizmu.

Metionina bierze udział w reakcjach metabolicznych i metyzacji, dostarczając grupy siarkowej. Bierze udział w procesie powstawania białka oraz w ponad 100 procesach metabolicznych. Przy jej udziale w naszym organiźmie są wytwarzane takie substancje jak: kreatyna, cholina czy epinefryna.

Fenyloalanina jest organicznym związkiem chemicznym. Należy do grupy aminokwasów egzogennych. Jest jednym z dwudziestu aminokwasów kodowanych przez DNA.

Stanowi podstawowy budulec większości naturalnie występujących białek. Fenyloalanina występuje naturalnie w przyrodzie i może być przyswajana przez organizm, można ją również otrzymać syntetycznie.

Fenyloalanina może być produkowana przez bakterie w procesie metabolizmu, jest składnikiem naturalnego antybiotyku gramicydyny, (który jest wytwarzany przez te mikroorganizmy).

Stosowanie i sposób użycia

ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA

Dorośli: 15 ml przed lub po posiłku.

Składniki aktywne w jednej porcji dla dorosłych:

kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 1,5×107 jtk/15ml

Dzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml przed lub po posiłku. Składniki aktywne w jednej porcji dla dzieci:

kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 5,0×106 jtk/5ml

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przed otwarciem delikatnie wymieszać. Przed spożyciem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną.

Przebadany i bezpieczny

 

EKOSYNBIOTYK: jest wyrobem naturalnie fermentowanym, zawierającym żywe i aktywne kultury mikroorganizmów, a jego trwałość zależy w dużym stopniu od warunków przechowywania – mających wpływ na jakość ich metabolizmu.

Parametrami bazowymi jest ilość bakterii kwasu mlekowego oraz ogólna liczba bakterii w jtk/ml. Po procesie wytworzenia osiągane są wartości 107/108 jtk/ml. Deklarujemy, że właściwie przechowywany i zużywany produkt nie osiąga poziomu poniżej 105 jtk/ml w okresie jego trwałości.

Za kontrolę jakości i nadzór nad procesem wytwarzania każdej partii wyrobu, odpowiada – ITM (Instytut Technologii Mikrobiologicznych).

 

Wszelkie szczepy użyte w EkoSynbiotyku nie są modyfikowane. Surowce zawarte w EkoSynbiotyku w procesie wieloetapowej fermentacji zamieniane są przez szczepy probiotyczne na przyswajalne metabolity.

 

ProBio Koło® Polski wytwórca probiotyków i wyrobów mikroorganicznych

ProBio Koło® jest polskim producentem probiotyków i produktów mikroorganicznych. Od lat produkujemy najlepszej jakości probiotyki. Nasze produkty zostały przebadane w naszym labolatorium i w jednostkach zewnętrznych aby zapewnić najwyższą skuteczność i bezpieczeństwo stosowania.

 

 

 

 

 

 

ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA:Dorośli: 15 ml przed lub po posiłku.Składniki aktywne w jednej porcji dla dorosłych:kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 1,5×107 jtk/15mlDzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml przed lub po posiłku. Składniki aktywne w jednej porcji dla dzieci:kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 5,0×106 jtk/5mlSPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przed otwarciem delikatnie wymieszać. Przed spożyciem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną

 

SKŁADNIKI: Niechlorowana woda (93,00%), melasa z trzciny cukrowej*1 (4,60%), sok z jagód* (0,60%), sok z wiśni* (0,60%),sok z granatów* (0,60%), kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP11** (0,30%), topinambur2 (0,15%), sól kamienna z Kłodawy (0,15%).* – certyfikowany składnik ekologiczny.** – SCD EP11 powstał w wyniku fermentacji z udziałem: Lactobacillus acidophilus SCD208, Lactobacillus plantarum: SCD014, M/488/M/17, M/492/M/17, Lactobacillus casei SCD469, Lactobacillus bulgaricus SCD210, Lactobacillus fermentum SCDPPW, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis SCD919, Bfidobacterium bifidum SCD521, Bifidobacterium longum SCD697, Bifidobacterium animalis SCD918, Streptococcus thermophilus SCD258, Saccharomyces cerevisiae SCD058.1 – w wyrobie gotowym występuje w formie przetworzonej, przefermentowanej.2 – źródło prebiotykuEkosynbiotyk nie zawiera: glutenu oraz substancji słodzących.