Opis
Schiitake i beta-D-glukany
ColDeKa to suplement diety bazujący na ekstrakcie z grzybów Shiitake, standaryzowanym na zawartosc polisacharydów oraz ekstrakcie z drożdży Sacchromyces cerevisiae standaryzowanym na zawartość beta-D-glukanu.
Witaminy A D i K
Preparat wzbogacony został w ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: D (2000 I.U.) oraz K. Wszystkie zawarte w nim składniki, są rozpuszczone w oleju z wątroby dorsza, będącego ważnym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin D i A.
ColDeKa - wsparcie odporności-
ColDeKa to suplement diety bazujący na ekstrakcie z grzybów Shiitake, standaryzowanym na zawartość polisacharydów, oraz na ekstrakcie z drożdży Sacchromyces cerevisiae, standaryzowanym na zawartość beta-D-glukanu. Polisacharydy i beta-D-glukan to nadzwyczaj aktywne immunostymulatory, którym przypisuje się również potencjał pobudzania organizmu do walki z nowotworami i do zapobiegania procesom nowotworzenia.
-
Suplement ColDeKa wzbogacony został o ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: D oraz K, które – każda z osobna – wykazują plejotropowy wpływ na organizm. Z kolei ich skojarzone działanie leży u podstaw prawidłowej gospodarki wapniowo-fosforanowej organizmu, co zapewnia mocne i zdrowe kości oraz zęby. Ponadto witamina D, zwana też nadwitaminą i uznawana obecnie za substancję o działaniu hormonalnym, pomaga m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, jest immunostymulatorem, bierze udział w procesach podziału komórek.
-
Witamina K przyczynia się dodatkowo do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga zapobiegać chorobom układu krążenia i serca, a także wspomaga funkcje poznawcze.
-
Ponieważ wszystkie zawarte w tym suplemencie składniki, są rozpuszczone w oleju z wątroby dorsza, będącym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin D i A, ColDeKa ma również znaczący wpływ na zapewnienie szczelności błon biologicznych. Dzięki temu zachowana zostaje sprawność systemów metabolicznych w komórkach już od poziomu mitochondrium.
Składniki |
1 kapsułka |
%RWS1) |
Olej z wątroby dorsza, w tym:
EPA DHA PUFA Witamina A Witamina D (cholekalcyferol) |
500 mg 40 mg45 mg100 mg 150 μg 1,25 μg |
- --- 25 18,75 |
Witamina D (cholekalcyferol) |
48,75 μg |
975 |
Witamina K (menachinon) |
78 μg |
100 |
Ekstrakt z grzybów Shiitake, w tym: Polisacharydy |
20 mg 4 mg |
|
Ekstrakt z drożdży Saccharomyces cerevisae, w tym: Beta D-glukan |
20 mg 5 mg |
1)%RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2 000 kcal)
Składniki: olej z wątroby dorsza standaryzowany na 8% EPA (kwas eikozapentaenowy), 9% DHA (kwas dokozaheksaenowy), 20% PUFA (wielonienasycone kwasy tłuszczowe), 1000 IU/g witaminy A oraz 100 IU/g witaminy D, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol, ekstrakt z drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowany na 25% beta-D-glukanu, ekstrakt z grzybów Shiitake (Lentinula edodes) standaryzowany na 20% polisacharydów, substancja emulgująca – krzemionka koloidalna, witamina K (menachinon), witamina D (cholekalcyferol), barwnik – kompleksy miedziowe chlorofilin.
Kraj pochodzenia: Polska
Podmiot odpowiedzialny:Colway Distribution D. Wasiluk, A. Lenartowska Sp. J.Koleczkowo 84-207, Hippiczna 19