Opis
Najwyższa jakość
Naturalna laktaza otrzymana z wyciągu grzyba Aspergillus Oryzae
LaktazaLaktaza to enzym, który rozkłada laktozę (cukier mleczny) na dwa cukry proste: galaklozę i glukozę. Dopiero wówczas cukry te mogą zostać wchłonięte przez błonę śluzową jelita cienkiego. U człowieka enzym ten normalnie wytwarzany jest w jelicie cienkim w wieku dziecięcym, u większości ludzi w Europie obecny jest także później, w wieku dorosłym.
Niezbędny enzym-
Laktaza to enzym, który rozkłada laktozę (cukier mleczny) na dwa cukry proste: galaklozę i glukozę. Dopiero wówczas cukry te mogą zostać wchłonięte przez błonę śluzową jelita cienkiego. U człowieka enzym ten normalnie wytwarzany jest w jelicie cienkim w wieku dziecięcym, u większości ludzi w Europie obecny jest także później, w wieku dorosłym.
-
Enzym laktaza to idealny środek dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy, u których po spożyciu mlecznych przetworów czy innych produktów zawierających mleko (np. pieczywa, słodyczy) często występują nieprzyjemne objawy np. wzdęcia, bóle brzucha. Laktaza jest substancją aktywną w procesie trawienia, dlatego dzięki niej osoby nietolerujące laktozy mają szansę zmienić dietę na bogatszą w nabiał
-
Tolerancja laktozy jest zmienna i osoby mające trudności z jej trawieniem powinny zasięgnąć porady, co do roli enzymu laktozy w diecie. Ze względu na różny stopnień tolerancji laktozy, przed użyciem należy zasięgnąć rady lekarza lub dietetyka.
Składniki | 2 kapsułki |
laktaza (5900 j. FCC*) | 118 mg |
*FCC Food Chemicals Codex – Kodeks substancji chemicznych w żywności
Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, laktaza z Aspergillus Oryzae, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki).
Kraj pochodzenia: Niemcy
Indeks: M-20692
Sposób użycia:
2 kapsułki dziennie przed posiłkiem zawierającym laktozę (mleko i jego przetwory).
Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników