Koncentrat probiotyczny Joy Day – Owoce lasu 500ml
Opis
Stosowanie koncentratu probiotycznego Joy Day Owoce Lasu wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z owoców lasu wspierają pracę układu moczowego i odpornościowego. Zalecany jest w profilaktyce zdrowotnej.
- najbardziej naturalny probiotyk na rynku
- zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
- 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
- 600 milionów w dziennej porcji
- probiotyk w formie płynnej 500 ml
- 20% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym owoc jeżyny i czarnej porzeczki.
- bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
- chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych – postbiotyki
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
- stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
- ekstrakt z owoców lasu oczyszcza układ moczowy oraz poprawia odporność organizmu
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.
Koncentrat napoju probiotycznego Joy day owoce lasu uzyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y, L. casei 101/37.
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym: liście czarnej porzeczki (16,7%), liście jeżyny (16,7%), liście poziomki (16,7%), ziele skrzypu polnego (16,7%), owoce czarnej porzeczki (16,7%), owoce jeżyny (16,7%)].
Dla kogo?Koncentrat probiotyczny Joy Day owoce lasu zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze jak i dzieci powyżej 3 roku życia. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z owoców lasu polecamy szczególnie tym, którzy chcą wzmocnić odporność organizmu.
Jak stosować probiotyk w płynie Joy Day Owoce LasuDorośli i osoby starsze: około 40 ml na dobę (4 łyżki) rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.Dzieci powyżej 3 roku życia: około 20 ml na dobę (2 łyżki) rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z szczególnym wykluczeniem napojów alkoholowych.
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Warunki przechowywaniaKoncentrat probiotyczny należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.