Miesięczna kuracja – Probiołyk Mięta sweet 30szt JOY DAY
Stosowanie napoju probiotycznego Joy Day Mięta Sweet wspiera odbudowę mikroflory jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z mięty łagodzą nudności oraz niestrawność występującą po posiłku.
- najbardziej naturalny i zaawansowany probiotyk
- zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
- 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
- 400 milionów żywych i witalnych bakterii probiotycznych w dziennej porcji
- pojemność napoju 125 ml
- bogate źródło cennych dla zdrowia postbiotyków
- 8% ekstraktu z fermentowanych surowców roślinnych w tym liści mięty
- miesięczna kuracja to optymalny czas do odczucia pozytywnego działania probiotyku
- wygoda stosowania – jedna buteleczka zawiera dzienną porcję probiotyku
- 30 sztuk napojów w zestawie
Dlaczego warto stosować?
- odbudowa mikrobioty jelita grubego
- ochrona przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- mocniejsza bariera jelitowa, która zapobiega przedostawaniu się obcych
- związków do krwiobiegu
- cenne dla zdrowia postbiotyki
- niwelacja dysbiozy – zaburzenie w składzie flory jelitowej
- regeneracja kosmków jelitowych
- niweluje nudności spowodowane niestrawnością – wzdęcia, zaparcia
- łagodzi podrażnienia układu pokarmowego
Skład Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej. Z uwagi na walory smakowe producent Living Food oferuje dwie wersje napoju probiotycznego Joy Day mięta. Wariant słodki (sweet) dedykowany głównie dzieciom zawiera w składzie ksylitol. Stanowi zdrowszą alternatywę białego cukru, inaczej nazywany cukrem brzozowym. Posiada 40% mniej kalorii od tradycyjnego cukru oraz posiada niski indeks glikemiczny, dlatego bez obaw może być stosowany przez diabetyków oraz osoby będące na diecie. Produkt otrzymuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y. Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (8%)
[w tym: liście mięty (23,4%), kwiaty czarnego bzu (20%), kwiaty głogu (16,6%), liście melisy (16,6%), kwiaty lipy (13,4%), ziele skrzypu (10%)], ksylitol. Dla kogo? Napój probiotyczny Joy Day Mięta Sweet zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze oraz dzieci od 3 roku życia. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt roślinny polecamy szczególnie osobom, które chcą wzmocnić swoją barierę jelitową oraz unormować procesy trawienne. Napój probiotyczny Mięta Sweet w składzie ma ksylitol, który nadaje napojowi przyjemny słodki smak. Dzięki temu idealnie nadaje się dla dzieci oraz osób lubiących słodkie napoje. Dlaczego warto kupić zestaw?
Przede wszystkim zestaw napojów stanowi świetną alternatywę do osób zabieganych i zapracowanych. Jedna buteleczka stanowi dzienną porcję w związku z tym nie musi być przechowywana w lodówce. Ponadto, ze względu na małą pojemność można ją ze sobą wszędzie zabrać. Jak stosować napój probiotyczny Joy Day Mięta Sweet Dorośli, osoby starsze i dzieci: 125 ml napoju raz dziennie do posiłku. Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć. Warunki przechowywania Produkt należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 48 godzin. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji. Powyższe są bezpieczne dla zdrowia
JAK DZIAŁA ; Utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit
Żywe szczepy bakterii probiotycznych wspomagają zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit i zapobiegają powstawaniu zaburzeń mikrobioty jelitowej w wyniku m.in. stosowania antybiotyków, nieprawidłowego sposobu żywienia oraz narażenia na czynniki stresowe.
Element bariery jelitowej
Bakterie probiotyczne stanowią jeden z ważnych elementów bariery jelitowej, chroniącej nas przed przenikaniem do krwioobiegu szkodliwych dla zdrowia toksyn pochodzących z żywności oraz metabolitów mikroorganizmów patogennych, aktywujących układ odpornościowy
Zmniejszenie stresu oksydacyjnego organizmu
Drobnoustroje probiotyczne oraz wytwarzane przez nie postbiotyki wykazują w organizmie działanie przeciwutleniające. Stanowią tym samym ochronę komórek i tkanek przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych, które wiązane jest z występowaniem licznych chorób cywilizacyjnych.
Zapobieganie występowaniu zaburzeń jelitowych
Profilaktyka i suplementacja probiotyczna może zapobiegać występowaniu licznych zaburzeń jelitowych m.in. poprzez regulację perystaltyki jelit. Probiotyki stosowane są w zapobieganiu biegunkom czynnościowym, zaparciom oraz wzdęciom, a także niestrawności.
Wsparcie układu odpornościowego
Mikrobiom jelitowy pełni istotną rolę w kształtowaniu odpowiedzi układu odpornościowego. Moduluje rozwój układu immunologicznego, różnicowanie jego komórek i wykazuje zdolność korygowania nieprawidłowości pracy układu odpornościowego, polegającą na wzmacnianiu siły działania lub łagodzeniu jego nadmiernej reakcji.