Previous
Next

Probiotyk Joy Day – Kurkuma, Imbir, Pieprz

Probiotyk Joy Day – Kurkuma, Imbir, Pieprz
Dostępność:
Jest
Ilość
78,00 zł
Brutto

Opis

Probiotyk Joy Day – Kurkuma, Imbir, Pieprz

 

Stosowanie probiotyku Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z korzenia kurkumy, imbiru i ziarna pieprzu wykazują działanie przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Zalecany w celach silnej regeneracji, szczególnie w stanach zapalnych organizmu.

  • najbardziej naturalny probiotyk na rynku
  • zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
  • 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
  • 1,2 mld bakterii probiotycznych w dziennej porcji
  • probiotyk w formie płynnej 500 ml
  • 40% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym kurkumy, imbiru i ziaren pieprzu
  • silne działanie przeciwzapalne
  • źródło antyoksydantów
Dlaczego warto stosować?
  • bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
  • chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
  • redukuje uczucie wzdętego brzucha (neutralizacja wzdęć)
  • zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
  • zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
  • wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
  • stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
  • ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem
  • zapobiega stanom zapalnym organizmu
  • niweluje nudności spowodowane niestrawnością pokarmową
  • wzmacnia pracę układu odpornościowego – zapobieganie infekcjom
  • wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe oraz przeciwutleniające
Skład Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej. Probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz pozyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y. Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin (40%)  [w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)]. Dla kogo? Probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze oraz dzieci. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z surowców roślinnych polecamy szczególnie osobom, które chcą wzmocnić odpowiedź układu immunologicznego oraz doprowadzić do równowagi mikrobiologicznej jelit. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i stresu oksydacyjnego. Jak stosować probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz? Dorośli i osoby starsze: około 40 ml na dobę (4 łyżki) rozcieńczone w 100 ml dowolnego, chłodnego napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych. Dzieci: około 20 ml na dobę (2 łyżki) rozcieńczone w 50 ml dowolnego chłodnego napoju. Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć. Warunki przechowywania Probiotyk należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.