Napój probiotyczny Probiołyk – Kurkuma, Imbir, Pieprz 120 ml
Opis
Stosowanie napoju probiotycznego Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz wspiera odbudowę mikroflory jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z korzenia kurkumy, imbiru i ziarna pieprzu wykazują działanie przeciwwirusowe i przeciwzapalne.
- najbardziej naturalny i zaawansowany probiotyk
- zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
- 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
- 400 milionów witalnych bakterii probiotycznych w dziennej porcji
- bogate źródło cennych dla zdrowia postbiotyków
- napój probiotyczny w formie płynnej – 125 ml
- 40% ekstraktu z fermentowanych surowców roślinnych w tym kurkumy, imbiru i pieprzu
Dlaczego warto stosować?
- odbudowa mikrobioty jelita grubego
- ochrona przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- mocniejsza bariera jelitowa, która zapobiega przedostawaniu się obcych związków do krwiobiegu
- cenne dla zdrowia postbiotyki
- niwelacja dysbiozy – zaburzenie w składzie flory jelitowej
- regeneracja kosmków jelitowych
- niweluje nudności spowodowane niestrawnością pokarmową
- wzmacnia pracę układu odpornościowego – zapobieganie infekcjom
- wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe oraz przeciwutleniające
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej. Produkt otrzymuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych surowców roślinnych (40%) [w tym: ekstrakt z fermentacji składników roślinnych (40 %) (w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)].
Dla kogo?Napój probiotyczny Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze oraz młodzież. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z surowców roślinnych polecamy szczególnie osobom, które chcą wzmocnić odpowiedź układu immunologicznego oraz doprowadzić do równowagi mikrobiologicznej jelit. Ponadto, produkt zawarty jest w małej poręcznej buteleczce (125 ml). Dzięki temu nie trzeba go już rozcieńczać. Z pewnością zmieści się do każdej damskiej torebki więc można go wszędzie zabrać. Jedna taka buteleczka stanowi dzienną porcję do spożycia. Na naszej stronie mogą znaleźć Państwo gotowe pakiety napojów w postaci miesięcznej kuracji. Pakiet zawiera 30 szt. napojów probiotycznych i co ważniejsze jest tańszy niż 30 szt. kupionych pojedynczo.
Jak stosować napoje probiotyczne Joy Day Kurkuma Imbir Pieprz?Jedna buteleczka napoju stanowi 1 dzień kuracji. Należy wypić całość (125ml) w ciągu dnia. Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Warunki przechowywaniaProdukt należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 48 godzin. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji. Powyższe są bezpieczne dla zdrowia.