Previous
Next

JOY DAY - Mięta - Eko Koncentrat napoju probiotycznego poj. 500 ml.

JOY DAY - Mięta - Eko Koncentrat napoju probiotycznego poj. 500 ml.

Dostępność:
Jest
Ilość
50,00 zł
Brutto

Opis

JOY DAY Eko Koncentrat napoju probiotycznego MIĘTA poj. 500 ml. Stosowanie koncentratu probiotycznego Joy Day Mięta wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z mięty wspierają pracę układu pokarmowego oraz pracę układu odpornościowego. Zalecany jest w profilaktyce zdrowotnej.
  • najbardziej naturalny probiotyk na rynku
  • zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
  • 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
  • 600 milionów w dziennej porcji
  • probiotyk w formie płynnej 500 ml
  • 20% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym liście mięty i kwiaty czarnego bzu
  • Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu
  • Produkt posiada certyfikat ekologiczny
  • Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 2014
  • Laureat Plebiscytu „Nasze Dobre Lubuskie” 2014. 1 miejsce w kategorii produkt spożywczy
  • Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE - TOP PRODUKT 2015

 

 

Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystnywpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej.Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dlapatogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

 

Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

 

Składniki napoju wspierają między innymi i wpływają na:

  • dobry rozkład trawionego pokarmu,
  • wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,
  • eliminacje toksyn,
  • układ odpornościowy,
  • procesy przemiany materii,
  • krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
  • częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
  • neutralizację wolnych rodników,
  • opóźnienie procesów starzenia się komórek.
  • bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
  • chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
  • zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych – postbiotyki
  • zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
  • wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
  • stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
  • ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem
  • wsparcie dla organizmu w walce z IBS – zespół jelita drażliwego
  • łagodzi nudności spowodowane niestrawnością – wzdęcia, zaparcia
  • łagodzi podrażnienia układu pokarmowego (refluks, zgaga)

Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety,w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej.

Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz tych, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.

Polecamy je również osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety.

Z uwagi na skład i witalność kompleksu flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są także/szczególnie osobom przy i po antybiotykoterapii oraz przy i po chemioterapii.

 

 

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur symbiotycznych bakterii (min (2x10^7 jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.

Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości.

 

Skład:

Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej. Koncentrat napoju probiotycznego Joy day Mięta uzyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y, L. casei 101/37. Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym: liście mięty (23,3%), kwiaty czarnego bzu (20%), kwiaty głogu (16,7%), liście melisy (16,7%), kwiaty lipy (13,3%), ziele skrzypu polnego (10%)].

 

 

Zalecane spożycie:

Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.

Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.

500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.

 

 

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, nadkwaśności żołądka oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

 

 

Z uwagi na specyficzny skład koncentrat napoju MIĘTA polecamy szczególnie: przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, nadkwaśności żołądka oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

 

Warunki przechowywania:

oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU

 

Probiotyczne napoje serii JOY DAY – to energia i zdrowie w 100 % z natury, to dodatkowe źródło witamin, minerałów i znacznej ilości antyutleniaczy.