Bio Makaron pełnoziarnisty z płaskurki JEŻYKI (250 g)
Opis
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.
Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Nasz makaron nie zawiera soli i jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych za żółtko jaja kurzego.
Makaron zalecamy gotować 7-10 minut.
Makaron Jeżyki to doskonałe rozwiązanie na zdrowy i pyszny obiad.
Ciekawy kształ makaronu przpadnie do gustu niejednemu dziecku
Składniki: świeżo zmielona pełnoziarnista mąka z pszenicy płaskurki* (100%), woda
*z rolnictwa ekologicznego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1409 kJ / 333 kcal
Tłuszcz : 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 61,0 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 13,0 g
Sól : < 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nr artykułu 4316PLMasa netto 250 g