Bio Kasza manna owsiana pełnoziarnista (5 -20kg)
Opis
Ziarno owsa ma bardzo pożądane właściwości: obniża poziom cholesterolu, ma działanie antyspazmatyczne, przeciwnowotworowe, moczopędne, uspokajające, dobrze wpływa na serce, wzmacnia odporność .
Kasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa.
Kasza manna jest nie tyko smaczna, ale i zdrowa.
Ugotowana na mleku lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie.
Kasza manna, poza tym, że jest smaczna, jest również bardzo zdrowa. Zawiera witaminy z grupy B, w tym witaminę B1, B2, B6 ale i witaminę PP oraz mikro- i makroelementy, takie jak: potas, żelazo, magnez oraz - jako jedna z niewielu kasz - także jod. Ponadto, jest produktem lekkostrawnym, idealna dla osób, borykających się z problemami ze strony układu pokarmowego. Reguluje jego pracę, działa stymulująco na układ trawienny oraz osłania żołądek. Poza tym jest bardzo smaczna i daje ogromne możliwości, jeśli chodzi o jej wykorzystywanie podczas codziennego gotowania. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek.Ponadto, kasza doskonale nadaje się do dań na słono. Z jej użyciem można także zagęszczać zupy i sosy.
Już najmłodsze dzieci mogą jeść kaszę manną. Warto włączyć ją do jadłospisu na etapie rozszerzania diety po 6. miesiącu. Dzieciom można serwować danie jako element obiadu w formie kaszki z dodatkiem warzyw lub owoców.
Składniki: pełnoziarnista kasza manna owsiana (100 %)*
* z rolnictwa ekologicznego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1378 kJ/328 kcal
Tłuszcz: 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 55,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 10,7 g
Sól: 0,02 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta*, orkiszu*, płaskurki* i samopszy*.
Nr artykułu 4323/5PLMasa netto 5 kg