Bio Mąka orkiszowa biała Typ 650 (5 -25kg)
Opis
Mąka produkowana jest z najlepszych jakościowo odmian orkiszu Schwabenkorn, Frankenkorn i Ostro - według zaleceń Św. Hildegardy z Bingen.Ziarna do produkcji mąki dostarczane są od certyfikowanych ekologicznych polskich rolników.Jest to typ mąki szerokiego zastosowania. Z powodzeniem wyjdą z niej wszelkie kluski, placki, naleśniki, drożdżowe i kruche ciasta, czy zaparzane ciasto na pierogi. Sprawdza się jako zagęstnik zup i sosów, doskonale komponuje się z innymi mąkami.
A poniżej zapraszamy do zapoznania się przepisem na pyszne racuchy orkiszowe:
Składniki: mąka z pszenicy orkisz*(100%)
*z rolnictwa ekologicznego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1501 kJ/ 354 kcal
Tłuszcz : 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 73,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 10,6 g
Sól : 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta*, płaskurki*, samopszy* i owsa*.
Nr artykułu 4260PLMasa netto 5 kg
Wszystkie nasze produkty z orkiszu ekologicznego wyprodukowano z odmian, które zalecała św. Hildegarda z Bingen.