Previous
Next

Bio Przyprawa do pizzy (50 g)

Bio Przyprawa do pizzy (50 g)
Dostępność:
Jest
Ilość
10,00 zł
Brutto

Opis

Bio Przyprawa do pizzy (50 g)

 

Skład: Owoc czerwonej papryki słodkiej*, ziele oregano*, ziele cząbru ogrodowego*, liść rozmarynu*, cebula suszona*, ziele bazylii*, czosnek suszony*, ziele tymianku*, liść laurowy*

*produkt rolnictwa ekologicznego

 

Masa netto: 100 g

 

Mieszanka przypraw o smaku i zapachu italskich wakacji, idealna zarówno do pizzy, jak i do słonych mącznych przekąsek, makaronu, dań włoskiej kuchni.

 

Czerwona papryka- nadaje czerwoną barwę, w łagodna w smaku, nadaje delikatny aromat. Działa antyoksydacyjnie, pobudza trawienie.

 

Oregano- posiada silny, aromatyczny zapach, i charakterystyczny, lekko gorzki smak. Ułatwia trawienie, pobudzając wydzielanie żółci i wspomagając pracę wątroby.

 

Cząber- o mocnym, ostrym zapachu, i charakterystycznym, wybitnie ostrym, lekko piekącym smaku. Reguluje prace przewodu pokarmowego, pobudza czynności wątroby, ułatwia trawienie ciężkostrawnych produktów.

 

Liść rozmarynu- bardzo aromatyczny zarówno w smaku, jak i w zapachu. Pobudza trawienie, wzmaga apetyt.

 

Cebula- słodka w smaku, delikatnie ostra w zapachu. Pobudza pracę wątroby, działa bakteriobójczo.

 

Bazylia- o orzeźwiającym zapachu, i delikatnym, aromatycznym smaku. Reguluje trawienie, pobudza apetyt, wspomaga pracę żołądka.

 

Czosnek- jego charakterystyczny, ostry smak i zapach nadają mieszance wyrazistości. Pobudza pracę żołądka i wątroby, działa bakteriobójczo, wspiera działanie układu odpornościowego.

 

Tymianek- posiada aromatyczny zapach i lekko orzeźwiający, wyrazisty smak. Również wspomaga procesy trawienne, wspierając pracę wątroby, szczególnie w przypadku ciężkich i tłustych dań.

 

Liść laurowy- nadaje mieszance orzeźwiający aromat. Ułatwia trawienie tłustych dań, wspomaga pracę wątroby.

 

Masa netto: 50 g

Art. nr: 600-18PL