Bio Przyprawa do pizzy (50 g)
Opis
Skład: Owoc czerwonej papryki słodkiej*, ziele oregano*, ziele cząbru ogrodowego*, liść rozmarynu*, cebula suszona*, ziele bazylii*, czosnek suszony*, ziele tymianku*, liść laurowy*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Masa netto: 100 g
Mieszanka przypraw o smaku i zapachu italskich wakacji, idealna zarówno do pizzy, jak i do słonych mącznych przekąsek, makaronu, dań włoskiej kuchni.
Czerwona papryka- nadaje czerwoną barwę, w łagodna w smaku, nadaje delikatny aromat. Działa antyoksydacyjnie, pobudza trawienie.
Oregano- posiada silny, aromatyczny zapach, i charakterystyczny, lekko gorzki smak. Ułatwia trawienie, pobudzając wydzielanie żółci i wspomagając pracę wątroby.
Cząber- o mocnym, ostrym zapachu, i charakterystycznym, wybitnie ostrym, lekko piekącym smaku. Reguluje prace przewodu pokarmowego, pobudza czynności wątroby, ułatwia trawienie ciężkostrawnych produktów.
Liść rozmarynu- bardzo aromatyczny zarówno w smaku, jak i w zapachu. Pobudza trawienie, wzmaga apetyt.
Cebula- słodka w smaku, delikatnie ostra w zapachu. Pobudza pracę wątroby, działa bakteriobójczo.
Bazylia- o orzeźwiającym zapachu, i delikatnym, aromatycznym smaku. Reguluje trawienie, pobudza apetyt, wspomaga pracę żołądka.
Czosnek- jego charakterystyczny, ostry smak i zapach nadają mieszance wyrazistości. Pobudza pracę żołądka i wątroby, działa bakteriobójczo, wspiera działanie układu odpornościowego.
Tymianek- posiada aromatyczny zapach i lekko orzeźwiający, wyrazisty smak. Również wspomaga procesy trawienne, wspierając pracę wątroby, szczególnie w przypadku ciężkich i tłustych dań.
Liść laurowy- nadaje mieszance orzeźwiający aromat. Ułatwia trawienie tłustych dań, wspomaga pracę wątroby.
Masa netto: 50 g
Art. nr: 600-18PL