Opis
Zawartość jednej kapsułki: 250 mg kwasu L-askorbowego oraz 281mg L-askorbinianiu sodu, kapsułka roślinna z pullulanu.
Zalecana porcja dzienna: 1-2 kapsułki dziennie
Zawartość witaminy C w 2 kapsułkach: 1000 mg (1250% RWS*)
Najważniejsze informacje o mAG Witamina C:
- witamina C bez stearynianu magnezu i żadnych innych substancji pomocniczych. Powszechnie stosowany w suplementach stearynian magnezu gromadzi się na ściankach jelit, przez co blokuje wchłanianie substancji odżywczych;
- jest to doskonale przyswajalna forma witaminy C
- produkt bezpieczny, nie zakwaszający organizmu. Dzięki buforowaniu askorbinianem sodu jest bezpieczna dla żołądka i nerek.
- może być stosowana na skórę na zmarszczki, stłuczenia, blizny, żylaki, zmiany nowotworowe itp. W tym celu polecamy wymieszać zawartość jednej kapsułki z kilkoma kroplami tłoczonego na zimno oleju (np. lnianego) i wcierać w wilgotną skórę w zależności od schorzenia nawet kilka razy dziennie. Najlepsze efekty uzyskujemy przy jednoczesnym przyjmowaniu doustnym
Termin przydatności: 01.2024 i 02.2024
mAG Candida - 60 kapsułeksuplement diety
Dodatkowe informacje:
Składniki: mielona kora pau d'arco (LaPacho), ekstrakt z ziela piołunu, boran sodu, substancje dodatkowe: węglan wapnia, dwutlenek krzemu, glikozydy stewiolowe; kapsułka roślinna z pullulanu.
Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka dziennie, najlepiej na przed snem
Najważniejsze informacje o mAG Candida:
Pau d'arco (tabebuia impetiginosa) – antyutleniacz znany ze swoich właściwości przeciwgrzybicznych, przeciwwirusowych, przeciwbakteryjnych i przeciwpasożytniczych, a także poprawiających ogólną odporność organizmuBor– skuteczny w grzybicy jelita grubego spowodowanej rozrostem grzybów Candida, niezbędny dla zdrowych kości i stawówBylica piołun (artemisia absinthium) – działa przeciwgrzybiczo i przeciwpasożytniczo
Zalecana przy grzybicy skóry, paznokci i błon śluzowych, obniżonej odporności, problemach trawiennych, nieszczelnym jelicie, infekcjach dróg oddechowych, alergii, zmęczeniu, obniżonym nastroju, bólach stawowych itp.
Zawartość opakowania wystarcza na jednorazową 60-dniową kurację przeciwgrzybiczą. Kurację należy stosować dwa razy do roku lub w razie potrzeby częściej.
! W trakcie przyjmowania suplementu diety mAG Candida zaleca się dodatkową suplementację magnezu !
mAG CANDIDA
SUPLEMENT DIETY
PAU D’ARCO + PIOŁUN + BOR
Składniki aktywne mAG Candida to:
- Pau d’arco (tabebuia impetiginosa) – antyutleniacz znany ze swoich właściwości przeciwgrzybicznych, przeciwwirusowych, przeciwbakteryjnych i przeciwpasożytniczych, a także poprawiających ogólną odporność organizmu
- Bor– skuteczny w grzybicy jelita grubego spowodowanej rozrostem grzybów Candida, niezbędny dla zdrowych kości i stawów
- Bylica piołun (artemisia absinthium) – działa przeciwgrzybiczo i przeciwpasożytniczo
! W trakcie przyjmowania suplementu diety mAG Candida zaleca się dodatkową suplementację magnezu !
Bez stearynianu magnezu!
mAG Candida to suplement diety opracowany i wyprodukowany w Polsce.
CO TO JEST CANDIDA?
Drożdżaki Candida wraz z bakteriami stanowią naturalną mikroflorę naszych jelit. Candida same w sobie są neutralne dla naszego organizmu, tzn. nie są patogenami. Odżywiają się cukrami prostymi pozostałymi w jelicie grubym. W normalnych warunkach drożdżaki Candida stale konkurują o pożywienie z bakteriami, dzięki czemu utrzymuje się między nimi równowaga ilościowa. Tę równowagę łatwo można jednak zaburzyć przez nienaturalne odżywianie (konserwanty, duża podaż cukru, niewłaściwe spożywanie pokarmów itp.) oraz przyjmowanie leków. Szczególnie środki działające przeciwbakteryjnie (antybiotyki) naruszają homeostazę jelit na korzyść drożdżaków Candida, które przy braku konkurencji bakterii rozrastają się tworząc grzybnię. Grzyb w przeciwieństwie do drożdży jest dla organizmu ludzkiego patogenem. Rozrost grzybów Candida negatywnie wpływa na nasz organizm, powodując szereg dolegliwości, w pierwszej kolejności w jelitach. W następnej fazie grzyb powoduje mikrouszkodzenia w jelitach, przez które migruje po całym organizmie.
DLA KOGO SUPLEMENT DIETY mAG CANDIDA?
Suplement diety mAG Candida przeznaczony jest dla osób spożywających wysoko przetworzone pożywienie z dużą ilością cukrów prostych, przyjmujących rozmaite leki, szczególnie antybiotyki.
CZYM MOŻE SIĘ OBJAWIAĆ PRZEROST GRZYBÓW CANDIDA?
Przerost grzybów Candida może powodować m.in:
- Dolegliwości układu trawiennego takie jak wzdęcia, gazy, przelewanie w brzuchu, biegunki lub zaparcia, charakterystyczny stolec, na początku twardy, jakby zaczopowany, a potem rozluźniony, aż do wodnistej, cuchnącej biegunki.
- Alergie i nadwrażliwość na pokarmy
- Skłonność do infekcji dróg oddechowych takich jak zapalenie zatok, oskrzeli, gardła, suchy kaszel itp.
- Grzybica skóry, paznokci i błon śluzowych (miejsca intymne, jama ustna)
- Zmęczenie, bóle głowy, obniżony nastrój
- Dolegliwości stawowe
- Zwiększony apetyt na słodycze
DAWKOWANIE ;
- 1 kapsułka na dobę, najlepiej przed snem przez 60 dni
- Zaleca się jednoczesne przyjmowanie dodatkowych dawek magnezu.
EFEKTY
- ustępują wszystkie rodzaje grzybicy
- Wyższa odporność organizmu dzięki uszczelnieniu jelit
- Często spadek wagi jako efekt oczyszczania z toksyn
- Najlepsze efekty uzyskuje się przy jednoczesnej zmianie diety na bezcukrową (cukier występuję prawie we wszystkich produktach przetworzonych, nawet tych z zasady nie słodkich jak wędliny, musztarda, majonez itp.).
- Już po kilku dniach stosowania suplementu Candida zmniejsza się łaknienie na słodycze (choć w trakcie kuracji może przejściowo pojawić się zwiększone łaknienie)
Candida to suplement diety opracowany i wyprodukowany w Polsce.