Wejkan (Kapsułki Witalności) - Tiens
Tłoczony na zimno olej z kiełków pszenicy to jedno z najlepszych znanych źródeł witaminy E. Jako silny przeciwutleniacz wspiera ona młodość i witalność ludzkiego organizmu. W tym cennym oleju znajdziemy również inny przeciwutleniacz – beta-karoten oraz pomocną przy problemach z pamięcią i koncentracją lecytynę. To właśnie olej z kiełków pszenicy jest głównym składnikiem Kapsułek witalności TIENS.
Opis
Wejkan poprzez zawartość witaminy E stymuluje czynność mięśni i gruczołów płciowych, chroni błony śluzowe przed uszkodzeniem, likwiduje zatory naczyń, wzmacnia ścianki naczyń.Wejkan jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów. Warunkuje prawidłowy przebieg ciąży i rozwój płodu. Kwas linolowy i linolenowy stanowi niezbędny składnik błon komórkowych i włókien nerwowych. Aktywizują one metabolizm cholesterolu i jego eliminację z organizmu. MAJĄ DZIAŁANIE ODTRUWAJĄCE. Zwiększają elastyczność i zmniejszają przepuszczalność naczyń krwionośnych. Biorą udział w przemianie witamin z grupy B i syntezie lecytyny w wątrobie.Lecytyna jest ważną częścią składową błon komórkowych wszystkich tkanek, dlatego też nazywana jest często ich fundamentem. Odpowiada za procesy pamięci, myślenia i kojarzenia. Reguluje funkcje wątroby i nerek, zapobiegając ich uszkodzeniu. Jest odpowiedzialna za prawidłowe krążenie krwi- głównie w kończynach, wpływa korzystnie na skórę.Beta-karoten uczestniczy w tworzeniu się pigmentów wzrokowych, zabezpiecza prawidłowy wzrost całego organizmu. Wzmacnia zęby, włosy, paznokcie, chroni skórę przed działaniem promieniowania UV. Jest silnym antyoksydantem. Wzmacnia działanie hormonów płciowych oraz czynności tarczycy, wątroby i nerek.Kapsułki witalności Tiens to suplement diety zawierający cenny olej z kiełków pszenicy i witaminę E. Olej z kiełków pszenicy to wyciskany na zimno olej z ziaren zbóż. Jest to najlepsze źródło witaminy E, zawiera szczególnie duże ilości beta-tokoferolu, najbardziej aktywnej biologicznie formy witaminy E.Dwie kapsułki witalności Tiens zaspakajają 96% dziennego zapotrzebowania na witaminę E.Skład:
- olej z kiełków pszenicy
- witamina E
- lecytyna
- beta-karoten
Korzyści:
- obniża poziom cholesterolu we krwi
- poprawia elastyczność i zmniejsza przepustowość naczyń krwionośnych
- działa przeciwzakrzepowo
- poprawia pracę serca przy zwiększonym wysiłku mięśnia sercowego
- poprawia oddychanie komórkowe mięsni
- ochrania błonę komórkową przez poprawienie jej stabilności
- poprawia funkcje gruczołów płciowych, nadnerczy, tarczycy i przysadki mózgowej
- reguluje syntezę chromatyny w jądrach komórkowych zmniejszając wpływ na skłonność do dziedziczenia chorób
- poprawia aktywność nerek i wątroby- zapobiega stłuszczeniu
- zmniejsza objawy menopauzy
- poprawia wzrok, działa przeciwko zaćmie
- lecytyna poprawia pamięć u dzieci i stymuluje pracę komórek mózgu
- korzystnie wpływa na rozwój komórek mózgowych płodu
- wspomaganie zapobiegania starzeniu i poprawa stanu skóry
- wspomaganie regulacji układu krążenia
- wspomaganie utrzymania zdrowia tętnic
Dawkowanie:
- 1 kapsułka dziennie (przy stłuszczeniu wątroby 2 kapsułki dziennie).Najkorzystniej zażywać w godz. 21:00-23:00 oraz w godz 1:00-3:00 w nocy)
- kobiety w ciąży (od 4 m-c) mogą przyjmować 1 kapsułkę w ciągu dnia
Opakowanie:
- 30 kapsułek
Witamina E, beta-karoten i lecytyna to nie jedyne składniki oleju z kiełków pszenicy. Odnajdziemy w nim także bogactwo innych witamin, składników mineralnych, fitosteroli, fitohormonów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wśród tych ostatnich kwas linolowy i kwas linolenowy, które są niezbędnymi składnikami diety, gdyż nie są syntezowane przez organizm. Olej z kiełków pszenicy tłoczy się na zimno, żeby uniknąć uszkodzenia zawartych w nim substancji czynnych. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E – silnego przeciwutleniacza – jest on bardziej odporny na utlenianie i jełczenie w porównaniu z innymi olejami.
Olej z kiełków pszenicy można także stosować bezpośrednio na skórę twarzy – szczególnie wokół oczu – i na dłonie. Doskonale nawilża i uelastycznia skórę, działa przeciwstarzeniowo i przeciwzapalnie. Przenikając do naskórka olej z kiełków pszenicy łagodzi i zmiękcza skórę.
Witamina E, beta-karoten i lecytyna to nie wszystkie składniki oleju z kiełków pszenicy. Zawiera on wiele innych witamin, minerałów, fitosteroli, fitohormonów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wśród tych ostatnich – kwasy linolowe i linolenowe, które są niezbędne w naszej diecie, ponieważ nie są syntetyzowane przez organizm. Olej z kiełków pszenicy jest tłoczony na zimno po to, by uniknąć uszkodzenia zawartych w nim substancji czynnych. Ze względu na dużą zawartość witaminy E – przeciwutleniacza – jest bardziej odporny na utlenianie i jełczenie w porównaniu z innymi olejami.
Olej z kiełków pszenicy jest również wykorzystywany w kosmetologii. Może być stosowany bezpośrednio na skórę twarzy – szczególnie w okolicy oczu – i na dłoniach.