Opis
Agaricus Blazei Murill (Agaricus brasiliensis) to jadalny gatunek pieczarki pochodzącej z południowej Brazylii. Wyróżnia się migdałowym aromatem, dużą zawartością białka (38%) i małą zawartością tłuszczu (3%). W ostatnich latach popularność grzyba wzrosła z powodu badań nad jego właściwościami.
„Aztecki Grzyb Słońca”
Malunki Agaricus Blazei można zobaczyć na freskach i fragmentach gliny z czasów Azteków. Rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej lokalizują dziś grzyba przy pomocy psów. Agaricus używany jest na co dzień w postaci proszku, który można dodawać do sosów, dań mięsnych oraz do sporządzania nalewek. Na świecie istnieje około 30 gatunków spokrewnionych z brazylijskim Agaricusem, jednak tylko Agaricus Blazei Murrill szczyci się wyjątkowymi właściwościami, które w rdzennych kulturach przysporzyły mu tytuł „Azteckiego Grzyba Słońca”.
Moc brazylijskiej pieczarki
Agaricus należy do jednych z najcenniejszych grzybów witalnych, ponieważ wspiera układ odpornościowy. Najważniejszą substancją w nich występującą są polisacharydy. Jednym z nich jest tu beta-glukan, który przyczynia się do aktywności immunologicznej. Grzyb ten wspomaga naturalne siły obronne organizmu.
Wzmocnienie odporności | |
Źródło beta-glukanu | |
Ekstrakt standaryzowany na 10% polisacharydów | |
Wysoka standaryzacja na polisacharydy zapewnia gwarancję jakości |
|
Bez dodatków i wypełniaczy | |
Idealny dodatek do soków, jogurtów czy sałatek |
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Opakowanie | 50 g |
Sugerowana dawka dzienna | 1,4 g |
1 opakowanie wystarcza na | 35 dni |
Składnik aktywny |
1 porcja |
2 porcje |
Agaricus - ekstrakt |
700 mg |
1400 mg |
w tym polisacharydy (10%) |
70 mg |
140 mg |
Zalecane spożycie: 2 płaskie miarki raz dziennie.
Sposób użycia: Wymieszać porcję z ulubionym napojem lub jogurtem i spożyć w trakcie lub po posiłku.
Składniki: ekstrakt z grzyba agaricus (Agaricus blazei Murill) standaryzowany na zawartość min. 10% polisacharydów. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 50 g.
Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki, przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Informacja alergiczna:Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/07/07/SD/D604A8