Przepyszne Kakao Criollo w proszku ekologiczne Bio kakao z Peru najzdrowsze Kakao Criollo Eko
Przepyszne kakao PERUVIAN harvest® Kakao w proszku Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Kakao w proszku Peruvian Harvest jest produkowane bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu.
Opis
PERUVIAN harvest® - To co najlepsze z Peru dla ŚwiataPERUVIAN harvest® Criollo Kakaopulver - Kakao w proszku Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Kakao w proszku Peruvian Harvest jest produkowane bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE w sprawie produkcji ekologicznej. Od pól aż po produkt końcowy nasze kakao jest przetwarzane w kontrolowanych warunkach i w sposób pozwalający na zachowanie jego naturalnych wartości. Dzięki wyjątkowemu sposobowi postępowania uzyskujemy nasz nieporównywalny smak, mnogość składników odżywczych (zob. tabela) i wyjątkowy aromat.ZASTOSOWANIANapojeSpróbuj dodać jedną łyżkę proszku kakaowego do swojego smoothie lub shake’a proteinowego lub przyrządź filiżankę ciepłego kakao. Nasza rada: w tym celu rozpuść 1-2 łyżeczki w filiżance z niewielką ilością letniej wody, posłódź a następnie uzupełnij (migdałowym, owsianym, ...) lub zwykły mlekiem.WypiekiAromat naszego proszku kakaowego zachwyci Cię podczas pieczenia ciast, tortów, muffinów lub innych wszelkiego rodzaju deserów. Użyj go jak dotychczas w swoich przepisach.Przetwory spożywczeGotowanie z użyciem kakao? Wypróbuj w przepisach lub stwórz własna potrawę i pozwól się zaskoczyć efektom! Oczywiście możesz też sporządzić własną czekoladę lub przyrządzić smakowite lody, budyń lub mus czekoladowy.Składniki: 100% proszku kakaowego odmiany criollo z Peru* (niska zawartość tłuszczu, zawartość masła kakaowego: 11,7%)*z upraw ekologicznychSMACZNEGO!Opakowanie, które trzymasz w ręku jest pełne znakomitości! Zawiera produkt ze starannie wyselekcjonowanych surowców wytworzony w ramach specjalnego procesu produkcji. Bez zastosowania wytworzonych przez człowieka składników zmodyfikowanych genetycznie i bez jakichkolwiek dodatków – wszystko zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej. Produkt z natury nie zawiera żelatyny, glutenu, laktozy i drożdży. Nasze kakao w proszku nie jest produktem spożywczym jednym z wielu lecz wartościowym artykułem ŻYWNOŚCIOWYM dla Ciebie i Twojej rodziny.Zawartość opakowania: 200 gUwagi: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu.
Kraj produkcji: Austria. Kraj pochodzenia surowca: Peru.
Certyfikacja: AT-BIO-301 Rolnictwo spoza UE.
Informacja o wartościach odżywczych | |||
Zawartość składników odżywczych | w 100 g | ||
Wartość kaloryczna (kJ / kcal) | 1487/355 | ||
Tłuszcz (g)w tym | 11,70 | ||
- nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 6,83 | ||
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 3,87 | ||
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 0,48 | ||
Węglowodany (g)w tym | 17,80 | ||
- cukry (g) | 1,00 | ||
Błonnik (g) | 31,00 | ||
Białko (g) | 29,19 | ||
Sól (g) | 0,00 | ||
Zawartość potasu (mg) | 1900,00 | ||
RWS* potasu (%) | 95,00 | ||
Zawartość wapnia (mg) | 150,00 | ||
RWS* wapnia (%) | 19,00 | ||
Zawartość fosforu (mg) | 1100,00 | ||
RWS* fosforu (%) | 157,00 | ||
Zawartość magnezu (mg) | 630,00 | ||
RWS* magnezu (%) | 168,00 | ||
Zawartość żelaza (%) | 12,00 | ||
RWS* żelaza (%) | 86,00 | ||
Zawartość cynku (mg) | 9,00 | ||
RWS* cynku (%) | 90,00 | ||
Zawartość miedzi (mg) | 4,70 | ||
RWS* miedzi (%) | 470,00 | ||
Zawartość manganu (mg) | 4,60 | ||
RWS* manganu (%) | 230,00 | ||
Zawartość molibdenu (µg) | 140,00 | ||
RWS* dla molibdenu (%) | 280,00 | ||
*Referencyjna wartość spożycia |