Previous
Next

Przepyszne Kakao Criollo w proszku ekologiczne Bio kakao z Peru najzdrowsze Kakao Criollo Eko

Przepyszne kakao PERUVIAN harvest® Kakao w proszku Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Kakao w proszku Peruvian Harvest jest produkowane bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu.

Dostępność:
Jest
Ilość
51,00 zł
Brutto

Opis

PERUVIAN harvest® - To co najlepsze z Peru dla ŚwiataPERUVIAN harvest® Criollo Kakaopulver - Kakao w proszku Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Kakao w proszku Peruvian Harvest jest produkowane bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE w sprawie produkcji ekologicznej. Od pól aż po produkt końcowy nasze kakao jest przetwarzane w kontrolowanych warunkach i w sposób pozwalający na zachowanie jego naturalnych wartości. Dzięki wyjątkowemu sposobowi postępowania uzyskujemy nasz nieporównywalny smak, mnogość składników odżywczych (zob. tabela) i wyjątkowy aromat.ZASTOSOWANIANapojeSpróbuj dodać jedną łyżkę proszku kakaowego do swojego smoothie lub shake’a proteinowego lub przyrządź filiżankę ciepłego kakao. Nasza rada: w tym celu rozpuść 1-2 łyżeczki w filiżance z niewielką ilością letniej wody, posłódź a następnie uzupełnij (migdałowym, owsianym, ...) lub zwykły mlekiem.WypiekiAromat naszego proszku kakaowego zachwyci Cię podczas pieczenia ciast, tortów, muffinów lub innych wszelkiego rodzaju deserów. Użyj go jak dotychczas w swoich przepisach.Przetwory spożywczeGotowanie z użyciem kakao? Wypróbuj w przepisach lub stwórz własna potrawę i pozwól się zaskoczyć efektom! Oczywiście możesz też sporządzić własną czekoladę lub przyrządzić smakowite lody, budyń lub mus czekoladowy.Składniki: 100% proszku kakaowego odmiany criollo z Peru* (niska zawartość tłuszczu, zawartość masła kakaowego: 11,7%)*z upraw ekologicznychSMACZNEGO!Opakowanie, które trzymasz w ręku jest pełne znakomitości! Zawiera produkt ze starannie wyselekcjonowanych surowców wytworzony w ramach specjalnego procesu produkcji. Bez zastosowania wytworzonych przez człowieka składników zmodyfikowanych genetycznie i bez jakichkolwiek dodatków – wszystko zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej. Produkt z natury nie zawiera żelatyny, glutenu, laktozy i drożdży. Nasze kakao w proszku nie jest produktem spożywczym jednym z wielu lecz wartościowym artykułem ŻYWNOŚCIOWYM dla Ciebie i Twojej rodziny.Zawartość opakowania: 200 gUwagi: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu.

Kraj produkcji: Austria. Kraj pochodzenia surowca: Peru.

Certyfikacja: AT-BIO-301 Rolnictwo spoza UE.

Informacja o wartościach odżywczych
Zawartość składników odżywczych w 100 g
Wartość kaloryczna (kJ / kcal) 1487/355
Tłuszcz (g)w tym 11,70
- nasycone kwasy tłuszczowe (g) 6,83
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 3,87
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0,48
Węglowodany (g)w tym 17,80
- cukry (g) 1,00
Błonnik (g) 31,00
Białko (g) 29,19
Sól (g) 0,00
Zawartość potasu (mg) 1900,00
RWS* potasu (%) 95,00
Zawartość wapnia (mg) 150,00
RWS* wapnia (%) 19,00
Zawartość fosforu (mg) 1100,00
RWS* fosforu (%) 157,00
Zawartość magnezu (mg) 630,00
RWS* magnezu (%) 168,00
Zawartość żelaza (%) 12,00
RWS* żelaza (%) 86,00
Zawartość cynku (mg) 9,00
RWS* cynku (%) 90,00
Zawartość miedzi (mg) 4,70
RWS* miedzi (%) 470,00
Zawartość manganu (mg) 4,60
RWS* manganu (%) 230,00
Zawartość molibdenu (µg) 140,00
RWS* dla molibdenu (%) 280,00
*Referencyjna wartość spożycia