PH Ziarna kakaowca Criollo - 200g, EKO ekologiczne Kakao BIO Peru potas żelazo cynk magnez mangan miedź
PERUVIAN harvest® Ziarna kakaowca Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Ziarna kakaowca Peruvian Harvest są produkowane bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu.
Opis
PERUVIAN harvest® - To co najlepsze z Peru dla ŚwiataPERUVIAN harvest® Criollo KakaoBohnen - Ziarna kakaowca Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Ziarna kakaowca Peruvian Harvest są produkowane bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE w sprawie produkcji ekologicznej. Od pól aż po produkt końcowy nasze kakao jest przetwarzane w kontrolowanych warunkach i w sposób pozwalający na zachowanie jego naturalnych wartości. Dzięki wyjątkowemu sposobowi postępowania uzyskujemy nasz nieporównywalny smak, mnogość składników odżywczych (zob. tabela) i wyjątkowy aromat.ZASTOSOWANIAJako przekąskaTen smak mówi sam za siebie! Naturalnie kruszone ziarna kakaowca doskonale pasują do Twojej ulubionej przekąski. Nasza rada: dodaj ziarna do orzechów, suszonych owoców i spożywaj jako przekąskę między posiłkami.WypiekiZiarna kakaowca są również pożądanym urozmaiceniem podczas pieczenia ciast, muffinów i innych wszelkiego rodzaju deserów. Nasza rada: użyj kruszonych ziaren do słodkiego ciasta, przez co uzyska ono czekoladowy smak.Przetwory spożywczeGotowanie z użyciem kakao? Wypróbuj w przepisach lub stwórz własna potrawę i pozwól się zaskoczyć efektom! Oczywiście możesz też sporządzić własną czekoladę, wykreować własne smoothie i rozkoszować się ziarnami kakaowca w musli lub sałatce owocowej.Wskazówka: kruszone ziarna kakaowca nie rozpuszczają się w trakcie gotowania.Składniki: 100% ziaren kakaowca criollo z Peru**z upraw ekologicznychSMACZNEGO!Opakowanie, które trzymasz w ręku jest pełne znakomitości! Zawiera produkt ze starannie wyselekcjonowanych surowców wytworzony w ramach specjalnego procesu produkcji. Bez zastosowania wytworzonych przez człowieka składników zmodyfikowanych genetycznie i bez jakichkolwiek dodatków – wszystko zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej. Produkt z natury nie zawiera żelatyny, glutenu, laktozy i drożdży. Nasze ziarna kakaowca nie są produktem spożywczym jednym z wielu lecz wartościowym artykułem ŻYWNOŚCIOWYM dla Ciebie i Twojej rodziny.Zawartość opakowania: 200 gUwagi: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu.
Kraj produkcji: Austria. Kraj pochodzenia surowca: Peru.
Certyfikacja: AT-BIO-301 Rolnictwo spoza UE.
Informacja o wartościach odżywczych | |||
Zawartość składników odżywczych | w 100 g | ||
Wartość kaloryczna (kJ / kcal) | 2272/543 | ||
Tłuszcz (g)w tym | 44,90 | ||
- nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 27,20 | ||
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 14,10 | ||
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1,59 | ||
Węglowodany (g)w tym | 6,90 | ||
- cukry (g) | 0,40 | ||
Błonnik (g) | 29,30 | ||
Białko (g) | 13,08 | ||
Sól (g) | 0,00 | ||
Zawartość potasu (mg) | 800,00 | ||
RWS* potasu (%) | 40,00 | ||
Zawartość fosforu (mg) | 470,00 | ||
RWS* fosforu (%) | 67,00 | ||
Zawartość magnezu (mg) | 290,00 | ||
RWS* magnezu (%) | 77,00 | ||
Zawartość żelaza (%) | 2,70 | ||
RWS* żelaza (%) | 19,00 | ||
Zawartość cynku (mg) | 5,00 | ||
RWS* cynku (%) | 50,00 | ||
Zawartość miedzi (mg) | 1,80 | ||
RWS* miedzi (%) | 180,00 | ||
Zawartość manganu (mg) | 2,30 | ||
RWS* manganu (%) | 115,00 | ||
*Referencyjna wartość spożycia |