PH Masa Kakaowa Criollo - 200 g, EKO ekologiczne Kakao BIO Peru potas żelazo cynk magnez mangan miedź
PERUVIAN harvest® Masa Kakaowa Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Masa kakaowa Peruvian Harvest jest produkowana bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu. 200 g
Opis
PERUVIAN harvest® - To co najlepsze z Peru dla ŚwiataPERUVIAN harvest® Criollo Kakaomasse - Masa Kakaowa Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Masa kakaowa Peruvian Harvest jest produkowana bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE w sprawie produkcji ekologicznej. Od pól aż po produkt końcowy nasze kakao jest przetwarzane w kontrolowanych warunkach i w sposób pozwalający na zachowanie jego naturalnych wartości. Dzięki wyjątkowemu sposobowi postępowania uzyskujemy nasz nieporównywalny smak, mnogość składników odżywczych (zob. tabela) i wyjątkowy aromat.ZASTOSOWANIAJako przekąskaWypróbuj naszą masę kakaową w formie surowej i pozwól jej powoli rozpuścić się w ustach. Poczuj pierwotny smaku kakao w jego najczystszej formie.WypiekiNasza masa kakaowa jest również smakowitym i wartościowym dodatkiem do wypieków, ciast,muffinów i innych deserów. Dodanie do masy kakaowej cukru pozwoli na otrzymanie kuwertury własnej roboty.Przetwory spożywczeMasa kakaowa doskonale nadaje się do sporządzania czekolady. W tym celu należy zmieszać 50 g masy kakaowej Peruvian Harvest z 40g masła kakaowego Peruvian Harvest oraz posłodzić 2-3 łyżkami syropu Yacon Peruvian Harvest lub innymi środkami słodzącymi. Podgrzać z niewielkim dodatkiem wody, dobrze wymieszać i przelać do foremek. Ten prosty przepis można oczywiście zmieniać w zależności od upodobań stwarzając w ten sposób własne wyrafinowane przepisy kulinarne.Składniki: 100% masy kakaowej Criollo z Peru**z upraw ekologicznychSMACZNEGO!Opakowanie, które trzymasz w ręku jest pełne znakomitości! Zawiera produkt ze starannie wyselekcjonowanych surowców wytworzony w ramach specjalnego procesu produkcji. Bez zastosowania wytworzonych przez człowieka składników zmodyfikowanych genetycznie i bez jakichkolwiek dodatków – wszystko zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej. Produkt z natury nie zawiera żelatyny, glutenu, laktozy i drożdży. Nasza masa kakaowa nie jest produktem spożywczym jednym z wielu lecz wartościowym artykułem ŻYWNOŚCIOWYM dla Ciebie i Twojej rodziny.Zawartość opakowania: 200 gUwagi: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu.
Kraj produkcji: Austria. Kraj pochodzenia surowca: Peru.Certyfikacja: AT-BIO-301 Rolnictwo spoza UE.
Informacja o wartościach odżywczych | |||
Zawartość składników odżywczych | w 100 g | ||
Wartość kaloryczna (kJ / kcal) | 2602/621 | ||
Tłuszcz (g)w tym | 54,00 | ||
- nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 33,00 | ||
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) | 17,00 | ||
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) | 1,80 | ||
Węglowodany (g)w tym | 14,00 | ||
- cukry (g) | 0,00 | ||
Błonnik (g) | 13,00 | ||
Białko (g) | 14,00 | ||
Sól (g) | 0,00 | ||
Zawartość potasu (mg) | 940,0 | ||
RWS* potasu (%) | 47,0 | ||
Zawartość fosforu (mg) | 530,0 | ||
RWS* fosforu (%) | 76,0 | ||
Zawartość magnezu (mg) | 330,0 | ||
RWS* magnezu (%) | 88,0 | ||
Zawartość żelaza (%) | 6,6 | ||
RWS* żelaza (%) | 47,0 | ||
Zawartość cynku (mg) | 5,0 | ||
RWS* cynku (%) | 50,0 | ||
Zawartość miedzi (mg) | 2,7 | ||
RWS* miedzi (%) | 270,0 | ||
Zawartość manganu (mg) | 2,7 | ||
RWS* manganu (%) | 135,0 | ||
*Referencyjna wartość spożycia |