Opis
Olej z nasion lnu tłoczony na zimno
Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3
Prawidłowy poziom cholesterolu
Dodatek witaminy E dla działania przeciwutleniającego
Wysoka standaryzacja
Pozyskiwany z certyfikowanych nasion lnu bez GMO
Olej lniany
Olej lniany powstaje ze zmielonych i sprasowanych nasion lnu. Podobnie jak one, jest on źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Kwasy tłuszczowe omega-3 są niezbędne dla zdrowia. Ich właściwości dla organizmu obejmują m.in. zmniejszenie stanów zapalnych, a także wsparcie zdrowia serca i mózgu1,2,3. Olej lniany to przede wszystkim źródło kwasów tłuszczowych ALA (kwas alfa-linolenowy) oraz kwasu oleinowego. Ich cenne dla organizmu właściwości powodują, że olej pozyskiwany z nasion lnu stał się ważnym elementem diety wielu osób.
- Kwas alfa-linolenowy (ALA) należy do nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomaga on w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi4,5,6. Produkt standaryzowany jest na obecność 45% ALA.
- Kwas oleinowy również jest tłuszczem nienasyconym. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi7,8,9. Suplement diety standaryzowany jest na obecność 11% kwasu oleinowego.
Produkt pozyskiwany jest z nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. To dzięki temu zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych pozostaje w nim naturalnie niezmieniona, a olej zachowuje swoje właściwości. Wiele osób preferuje suplementację olejem lnianym w kapsułkach zamiast dodawać go np. do sałatek. Dlaczego? Jego lekko goryczkowy smak nie zawsze jest pożądanym elementem dań. Z kolei łatwe do połknięcia kapsułki zawierają wysoką zawartość ważnych dla organizmu kwasów tłuszczowych, a dzięki żelatynowej otoczce smak oleju lnianego nie jest wyczuwalny.
Dodatek witaminy ENasz suplement diety został wzbogacony w dodatek witaminy E. Jej rola w organizmie człowieka jest bardzo ważna. Witamina E jest przeciwutleniaczem, czyli pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym10. Dlaczego postanowiliśmy włączyć witaminę E do produktu? Należy ona do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych będzie więc sprzyjała jej optymalnej przyswajalności.
Stawiamy na jakość!Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.