Opis
Imbir - ekstrakt standaryzowany (2% gingeroli) w kapsułkach.
Wysoka dawka dzienna - aż 420 mg ekstraktu z Imbiru w kapsułkach | |
Gwarantowana standaryzacja na gingerole - aż 8,4 mg w 1 kapsułce | |
90 dni suplementacji | |
Bez dodatków i wypełniaczy | |
Kapsułki z celulozy roślinnej, przyjazne wegetarianom i weganom. |
JAKOŚĆ, KTÓRA CZYNI CUDA.
WARTO WIEDZIEĆ!Imbir od Yango® zawiera w sobie SILNY EKSTRAKT z Imbiru, standaryzowany na zawartość gingeroli. To znaczy, że stosując nasz preparat otrzymasz widocznie lepsze rezultaty, w porównaniu do suplementów na bazie sproszkowanego imbiru. Ekstrakt, a sproszkowana roślina to potężna różnica pod względem siły działania na organizm ludzki. |
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Imbir ekstrakt (2% gingeroli) | 420 mg |
Pozostałe informacje | |
Kapsułek w opakowaniu | 90 kapsułek |
Rodzaj kapsułek | Wegetariańskie |
Sugerowana dawka dzienna | 1 kapsułka |
1 opakowanie wystarcza na | 90 dni |
Składniki: ekstrakt z kłącza imbiru (zingiberis rhizoma) standaryzowany na zawartość 2% gingeroli; otoczka kapsułki: celuloza roślinna.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Kraj pochodzenia: Chiny. Podmiot odpowiedzialny: Yango Sp. z o.o. Masa netto: 37,8 g.
Informacja alergiczna: produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, drożdży, skorupiaków, pszenicy, soi.Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-09713/KC/17
Właściwości zdrowotne imbiru Korzystne dla zdrowia działanie imbiru znane jest od tysięcy lat IMBIR – SPECYFIK ZNANY OD LAT
Imbir jest rośliną tropikalną obejmującą obszar południowo wschodniej Azji , od Indii po wschodnie Chiny oraz Nową Gwineę. Obecnie nie występuje jako roślina dziko rosnąca. O leczniczych właściwościach tej przyprawy wiadomo było już 2000 lat temu w Chinach. Chińczycy wierzyli bowiem, że imbir sprzyja zachowaniu szczęścia, a odpowiednio uprawiany wytwarza pole energetyczne wpływające korzystnie na zdrowie. Swój ostry smak i zapach zawdzięcza zawartych w nim olejkom eterycznym.
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE IMBIRU Ekstrakt z kłącza imbiru w kapsułkach – na 90 dni- przeciwdziała chorobie lokomocyjnej, dzięki zawartości gingeroli, czyli składników aktywnych, pochodnych fenylopropanonu. Może być również z powodzeniem stosowany u kobiet w ciąży.
- zmniejsza lepkość krwi, ma właściwości przeciwzakrzepowe
- działa przeciwzapalnie działając hamująco na syntezę prostaglandyn, które są mediatorami odczynów zapalnych
- wzmacnia odporność poprzez rozgrzewanie organizmu, wzmocnienie procesu pocenia, odpowiedzialnego za detoksykację organizmu
- poprawia proces trawienia, dlatego też powinien być dodawany do potraw tłustych oraz ciężkostrawnych
- korzystnie wpływa na zdrowie jamy ustnej, może służyć do odświeżania oddechu
- olejek imbirowy jest składnikiem preparatów przeznaczonych do walki z cellulitem
- poprawia ukrwienie mózgu, przez co wzmaga naszą koncentrację
Stosowaną przez nas częścią tej rośliny jest korzeń. Występuje on zarówno w postaci świeżej jak i suszonej w formie gotowej przyprawy. Może być przez nas stosowany jako dodatek do różnych potraw, zup, koktajli. Świeży imbir świetnie sprawdzi się jako dodatek do wody z cytryną lub do herbaty. Nada jej lekko ostry i orzeźwiający smak, a także wzbogaci o wiele wartości odżywczych.
PROSIMY NIE ŁACZYĆ W JEDNYM ZAMÓWIENIU PRODUKTÓW OD INNYCH PRODUCENTÓW