Opis
Cenne źródło błonnika pokarmowego
Naturalny błonnik pokarmowy
Wsparcie pracy jelit
Glukomannan
Glukomannan to naturalny, rozpuszczalny w wodzie błonnik pokarmowy pozyskiwany z korzeni Konjac (Amorphophallus konjak), znanego również jako dziwidło. Roślina ta pochodzi z Afryki i Azji, choć obecnie powszechna jest również na Karaibach i w Ameryce Łacińskiej. Znanych jest ponad 600 odmian ignamów, z których 95% nadal uprawia się w Afryce.
Glukomannan stanowi około 40% suchej masy korzenia, pochodzącego z Azji Południowo-Wschodniej. Ma długą historię stosowania w mieszankach ziołowych i tradycyjnych potrawach, takich jak tofu, czy makaron.
Glukomannan ma wyjątkową zdolność wchłaniania wody i jest jednym z najbardziej lepkich błonników pokarmowych.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki | 3 kapsułki |
Korzeń dziwidła (konjac) - ekstrakt w tym glukomannan (85%) z czego D-mannoza z czego D-glukoza |
550 mg 468 mg 288 mg 180 mg |
1100 mg 935 mg 576 mg 360 mg |
1650 mg 1403 mg 864 mg 540 mg |
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 2-3 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, 15 min. przed posiłkiem. Skład: Ekstrakt z dziwidła (Amorphophallus konjac) standaryzowany na zawartość min. 85% glukomannanu. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 57,6 g
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/03/18/SD/1A507D