Opis
Naturalne źródło cennego aminokwasu.
Wsparcie funkcjonowania jelit
Wsparcie układu immunologicznego
L-arginina to naturalnie występujący w organizmie aminokwas, który pomaga ciału w wytwarzaniu białek. Można go znaleźć również w niektórych produktach spożywczych, takich jak mleko, mięso, ryby i orzechy. L-Arginina ma także bezpośredni wpływ na poziom tlenku azotu w organizmie.
Ważny tlenek azotuTlenek azotu to cząsteczka naturalnie wytwarzana przez organizm, która ma znaczenie dla wielu aspektów Twojego zdrowia. Jego najważniejszą funkcją jest rozszerzenie naczyń krwionośnych, co przekłada się na ich rozluźnienie, poprawiając krążenie.
Produkcja tlenku azotu jest niezbędna dla ogólnego stanu zdrowia, ponieważ pozwala krwi, składnikom odżywczym i tlenowi skutecznie i wydajnie docierać do każdej części ciała. Ograniczona zdolność do wytwarzania tlenku azotu powiązana jest z niektórymi chorobami serca, cukrzycą i zaburzeniami erekcji.
L-arginina | 440 mg | 880 mg |
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 1-2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.Skład: L-arginina. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 47,7 g
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/03/10/SD/20D4FE