Chaga - ekstrakt 10% polisacharydów - 90 kapsułek
Naturalny, standaryzowany ekstrakt z grzyba Chaga (czarna huba) w kapsułkach 90x 450mg, bez dodatków i wypełniaczy.
Opis
Naturalny, standaryzowany ekstrakt z grzyba Chaga (czarna huba) w kapsułkach
Ekstrakt standaryzowany na 40% polisacharydów | |
Bez dodatków i wypełniaczy | |
Kapsułki roślinne odpowiednie dla wegetarian i wegan |
WARTO WIEDZIEĆ!Preparaty zawierające chaga, jeśli mają wykazać terapeutyczne rezultaty, muszą spełnić pewne warunki. Szczególną uwagę należy zwrócić na to, czy interesujący nas produkt jest ekstraktem, czy też sproszkowanym grzybem – wyłącznie ekstrakt zapewni nam satysfakcjonujący wpływ na organizm. Kolejnym czynnikiem oceny jakości produktu jest standaryzacja ekstraktu (w przypadku grzyba chaga standaryzacja dotyczy polisacharydów, najważniejszej substancji czynnej grzybów leczniczych) – na rynku można spotkać ekstrakty ze standaryzacją 5%-40%. |
Kapsułek/opakowanie | 90x 450mg |
Sugerowana dawka dzienna | 2 kapsułki |
1 opakowanie wystarcza na | 45 dni |
Rodzaj kapsułek | Wegetariańskie |
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
Ekstrakt z grzyba Chaga | 450 mg | 900 mg |
w tym polisacharydy | 180 mg | 360 mg |
Sposób użycia: 2 kapsułki dziennie po posiłku. Popić dużą ilością wody. Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej.
Składniki: ekstrakt z grzyba Chaga standaryzowany na 40% zawartości polisacharydów; otoczka kapsułki: celuloza roślinna.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Kraj pochodzenia: Chiny. Podmiot odpowiedzialny: Yango Sp. z o.o. Masa netto: 40,5 g.
Informacja alergiczna: produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, drożdży, skorupiaków, pszenicy, soi.Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-01432/KC/17
Chaga (Inonotus obliquus, błyskoporek podkorowy) – grzyb leczniczy rosnący głównie na brzozach w zimnym klimacie, np. na Syberii.
Według medycyny ludowej główne obszary leczniczego zastosowania grzyba chaga to:
– wzmocnienie systemu odpornościowego
– eliminacja wolnych rodników
– wsparcie kuracji leczenia chorób nowotworowych
– opóźnienie efektów starzenia się organizmu
– poprawa pracy układu krążenia
– działanie przeciwzapalne i przeciwwirusowe
Grzyby chaga rosnąc na pniach brzozy przyswajają z kory drzewa betulinę, którą następnie przekształcają w kwas betulinowy. Kwas betulinowy posiada właściwości antynowotworowe, przeciwalergiczne, przeciwzapalne, antywirusowe, oraz przeciwkamicze (zdrowie nerek).
Grzyby te są naturalnym bogactwem witamin i minerałów, chaga zawiera między innymi witaminę B5, potas, wapń, żelazo i cynk.
Grzyb chaga (inonotus obliquus) rośnie na pniach brzóz w dzikich lasach odległej północy i właśnie takie warunki zapewniają mu najlepszy biologicznie rozwój. Okrzyknięty został w niektórych kulturach diamentem puszczy, dzięki swym leczniczym właściwościom.
Według medycyny naturalnej, właściwości błyskotka podkorowego (polskie nazewnictwo chagi) są następujące:
– wspiera zdrowie wątroby i serca
– harmonizuje ciśnienie krwi
– działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo
– wspiera system odpornościowy
– pomaga w konwencjonalnym leczeniu nowotworów
– wspiera zdrowie jelit (zarówno cienkiego jak i grubego)
Czyr brzozowy, czyli chaga, swoją „niezwykłą moc” czerpie od drzew, na których wyrasta. Za sprawą jego mocy stoi między innymi kwas betulinowy, który badany jest od ponad 90 lat pod względem działania przeciwzapalnego, przeciwwirusowego oraz antynowotworowego.
Grzyby chaga, uznane za jeden z najsilniejszych grzybów witalnych, są naturalnym bogactwem witamin z grupy B, potasu, miedzi, wapnia, żelaza oraz cynku. Grzyby te zawierają także beta-glukany, które skutecznie stymulują do pracy układ immunologiczny, w konsekwencji czego rzadziej chorujemy. Chaga posiada również znaczace ilości ryboflawiny, kwasu nikotynowego i melaniny, oraz fenole, enzymy i sterole. Dodatkowo dzięki swym właściwościom adaptogennym skutecznie zwalcza problemy związane ze stresem i niepokojem.
Badania przeprowadzone w 1998 roku wykazały, iż grzyb ten hamuje rozrost guza mózgu niszcząc „złośliwe” komórki, a zdrowe pozostawia w stanie nienaruszonym. Inne badania z kolei wykazały jego skuteczność w ochronie ludzkiego DNA. W medycynie chińskiej ekstrakt z grzyba chaga używany jest do wydłużania żywotności organizmu człowieka.
PROSIMY NIE ŁACZYĆ W JEDNYM ZAMÓWIENIU PRODUKTÓW OD INNYCH PRODUCENTÓW