Previous
Next

Karczoch - ekstrakt 10:1 - 60 kapsułek

Marka Yango
Dostępność:
Jest
Ilość
47,00 zł
Brutto

Opis

Karczoch - ekstrakt 10:1 - 60 kapsułek Wsparcie układu trawiennego, metabolizm lipidów i detoksykacja wątroby, z dużą dawką antyoksydantów

 

  Wysoka dawka dzienna - aż 860 mg ekstraktu 10:1 z Karczocha w kapsułkach
  30 dni suplementacji
  Bez dodatków i wypełniaczy
  Kapsułki z celulozy roślinnej, przyjazne wegetarianom i weganom.
JAKOŚĆ, KTÓRA CZYNI CUDA.
WARTO WIEDZIEĆ!Karczoch od Yango® zawiera w sobie SILNY EKSTRAKT Karczocha. To znaczy, że stosując nasz preparat otrzymasz widocznie lepsze rezultaty, w porównaniu do suplementów na bazie sproszkowanego karczocha. Ekstrakt, a sproszkowana roślina to potężna różnica pod względem siły działania na organizm ludzki.

Składnik aktywny 1 kapsułka 2 kapsułki
Karczoch ekstrakt 10:1 430 mg 860 mg
Pozostałe informacje  
Kapsułek w opakowaniu 60 kapsułek
Rodzaj kapsułek Wegetariańskie
Sugerowana dawka dzienna 2 kapsułki
1 opakowanie wystarcza na 30 dni

Składniki: ekstrakt z karczocha 10:1; otoczka kapsułki: celuloza roślinna.

Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Kraj pochodzenia: Chiny. Podmiot odpowiedzialny: Yango Sp. z o.o. Masa netto: 25,8 g.

Informacja alergiczna: produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, drożdży, skorupiaków, pszenicy, soi.Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-08920/KC/17Karczoch – dla ochrony serca i wątroby

KarczochKwiatostany Za prozdrowotne działanie karczocha odpowiadają kwasy fenolowe Karczoch – śródziemnomorskie warzywo

Karczoch zwyczajny, Cynara scolymus, należy do rodziny astrowatych, pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. Jest to duża roślina zielna, dorastająca do dwóch metrów wysokości, o dużych, głęboko powcinanych liściach. Karczochy znano i uprawiano już w czasach starożytnych Rzymu i Grecji.

Jadalną częścią karczocha jest kwiatostan, po usunięciu zewnętrznych okryw. Można go spożywać po ugotowaniu, usmażeniu lub upieczeniu, jako dodatek do sałatek lub po prostu jako jarzynę.

Karczochy zawierają inulinę – polisacharyd, który może być spożywany przez cukrzyków. Pozytywnie oddziałują też na pracę wątroby. Ponadto zawierają dość dużo witaminy C.

Ekstrakt z liści karczocha w kapsułkach na 30 dni suplementacji Karczoch w ziołolecznictwie

Karczochy wykorzystywane są jako zioło i stosowane do produkcji suplementów diety. Surowcem zielarskim jest liść karczocha, Cynarae folium. Zawiera on przede wszystkim kwasy fenolowe, w tym: chlorogenowy, kawowy i cynarynę. Te właśnie składniki odpowiadają za pozytywny wpływ ziela na poziom tłuszczów we krwi człowieka, co może być interesujące dla osób dążących do redukcji tkanki tłuszczowej.

Obniża poziom złego cholesterolu

Kwasy fenolowe zawarte w karczochu powodują przede wszystkim obniżenie poziomu trójglicerydów oraz całkowitego cholesterolu we krwi, co udowodniono w badaniach naukowych, podsumowanych w analizie Sahebkara i współpracowników. Karczoch obniża poziom złego cholesterolu LDL, natomiast poziom dobrego cholesterolu HDL pozostawia bez zmian lub nawet – jak dowodzą niektóre prace naukowe – wręcz wpływa na jego wzrost.

Na jakiekolwiek zdrowotne efekty spożywania karczocha trzeba dość długo czekać – pojawiają się dopiero po 6–12 tygodniach regularnego stosowania.

Ochrona serca przed chorobą wieńcową

Spożywanie karczochów chroni przed rozwojem choroby wieńcowej. Obniżenie poziomu cholesterolu, a szczególnie LDL, we krwi pozwala uniknąć powstawania płytek miażdżycowych – złogów składających się głównie z cholesterolu. Płytka miażdżycowa może z czasem ulec oderwaniu od ściany naczynia, przepłynąć z prądem krwi i w innym miejscu zablokować jej przepływ.

Lepsza sprawność wątroby

Karczoch pobudza wydzielanie kwasów żółciowych przez wątrobę, co powoduje, po pierwsze, usprawnienie trawienia pokarmów, szczególnie tych zawierających tłuszcze, a po drugie, poprawia ogólne funkcjonowanie wątroby. Nie jest jednak znany dokładny mechanizm tego działania.

Przeciwwskazania

Zdarza się, że niektóre osoby są uczulone na karczochy, dlatego preparaty z tej rośliny należy stosować ostrożnie. Karczoch nie jest też wskazany dla osób cierpiących na kamicę żółciową lub niedrożność dróg żółciowych.