Previous
Next

Burak - ekstrakt - 100 kapsułek

Marka Yango
Dostępność:
Jest
Ilość
41,00 zł
Brutto

Opis

Burak - ekstrakt - 100 kapsułek Ekstrakt z buraka zwyczajnego zamknięty w kapsułkach roślinnych

 

W burakach występują azotany, które przekształcane są w organizmie ludzkim w tlenek azotu, który pomaga rozluźnić naczynia krwionośne, poprawiając przepływ krwi i obniżając jej ciśnienie. Buraki stanowią unikalne źródło betainy, która pomaga w zwalczaniu stanów zapalnych. Zawierają też cenne składniki odżywcze, podnoszące wytrzymałość organizmu oraz wspomagające proces detoksykacji. Liście buraków są prawdziwym bogactwem witamin i minerałów. Stężenie żelaza w liściach buraków jest o wiele wyższe niż np. w szpinaku.

Burak może okazać się cenny, ponieważ jego regularna obecność w diecie pozwala na wydłużenie treningu nawet do 16%. Tutaj również zasługi przysługują azotanom, gdyż tlenek azotu zwiększa naszą tolerancję na intensywny trening oraz zmniejsza potrzeby tlenowe organizmu w trakcie wykonywania ćwiczeń. 

  Wysoka dawka dzienna - 1000 mg ekstraktu
  Silny ekstrakt 10:1
  Ekstrakt z całego buraka, w tym z liści 
  Bez dodatków i wypełniaczy
JAKOŚĆ, KTÓRA CZYNI CUDA.

 

Pozostałe informacje

Składnik aktywny 1 kapsułka 2 kapsułki
Burak - ekstrakt 10:1 500 mg 1000 mg
Kapsułek w opakowaniu 100 kapsułek  
Rodzaj kapsułek Roślinne  
Sugerowana dawka dzienna 2 kapsułki  
1 opakowanie wystarcza na 50 dni  

 

 

Składniki: ekstrakt 10:1 z buraka właściwego (Beta vulgaris); kapsułka: celuloza roślinna.

Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 50 g.

Informacja alergiczna: produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, skorupiaków, pszenicy, soi.Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-09056/KC/18

 

WYJĄTKOWE WARZYWO, KTÓRE WSPIERA ZDROWIE

Buraki zawierają cenne składniki odżywcze, pozwalające redukować ciśnienie krwi i stany zapalne, zwiększać wytrzymałość organizmu oraz wspierać oczyszczanie organizmu (detoksykacja). Stymulują do pracy układ odpornościowy, wspierają też pracę mózgu i zdrowie kości. Buraki posiadają niestety nadzwyczaj wysokie stężenie cukru, dlatego też należy spożywać je z umiarem.

KRÓTKA HISTORIA BURAKA

Buraki znane są ludzkości od wieków, występowały głównie na obszarze Europy, Azji, oraz wzdłuż wybrzeży Afryki Północnej. Dawniej występowały jednak głównie w formie „ziemniaków buraczanych”, a formę słodkich, czerwonych, znanym dziś wszystkim buraków przyjęły dopiero za czasów ich uprawy w starożytnym Rzymie.

Dlaczego warto jeść buraki? 5 najważniejszych powodów

Choć buraki zawierają potężne ilości cukru, w porównaniu do innych warzyw, większość osób z powodzeniem może spożywać je kilka razy w tygodniu, doświadczając nie tylko ich wyśmienitego smaku, lecz również składników odżywczych cennych dla poprawy stanu zdrowia.

1.OBNIŻ CIŚNIENIE KRWI

Już w ciągu kilku godzin po wypiciu soku z buraków można zaobserwować spadek ciśnienia krwi. Badania wykazały, że wypicie zaledwie jednej szklanki soku z buraków zmniejszyło skurczowe ciśnienie krwi u badanych osób o średnio 4-5 pkt.

W burakach występują azotany, które przekształcane są w organizmie ludzkim w tlenek azotu. Tlenek azotu pomaga rozluźnić naczynia krwionośne, poprawiając przepływ krwi i obniżając jej ciśnienie.

2. ZWIĘKSZ SWOJĄ WYTRZYMAŁOŚĆ

Sok z buraka może okazać się cenny, jeśli potrzebujesz zwiększenia sił witalnych i pokładów energii – wypicie jednej szklanki pozwala na wydłużenie czasu trwania treningu nawet o 16%. Tutaj również zasługi spływają do azotanów >> tlenek azotu zwiększa Twoją tolerancję na intensywny trening oraz zmniejsza potrzeby tlenowe organizmu w trakcie wykonywania ćwiczeń.

3. ZWALCZ STAN ZAPALNY

Buraki stanowią unikalne źródło betainy, która pomaga chronić komórki, białka i enzymy przed stresem środowiskowym. Betaina pomaga też w zwalczaniu stanów zapalnych, chroni również narządy wewnętrzne. Badania wskazują na to, iż betaina może dodatkowo zapobiegać licznym chorobom przewlekłym. Betaina ułatwia również oczyszczenie krwi i wątroby, co jest korzystne przy detoksykacji organizmu.

4. DZIAŁANIE ANTYNOWOTWOROWE

Badania wykazały, że ekstrakt z buraka zmniejszył liczbę guzów występujących w wielu narządach chorych grup badanych zwierząt. W przypadku schorzeń nowotworowych występujących u ludzi, ekstrakt z buraka ma zastosowanie w leczeniu raka trzustki, raka piersi, oraz raka gruczołu krokowego.

5. CENNE SKŁADNIKI ODŻYWCZE

Buraki zawierają błonnik, oraz niezbędne minerały takie jak potas, który jest potrzebny do poprawnego funkcjonowania nerwów i mięśni, oraz mangan, który wspiera zdrowie kości, wątroby, nerek i trzustki. Buraki zawierają też witaminę C stymulującą układ odpornościowy, a także witaminy z grupy B, które wspierają układ nerwowy.

Liście są najważniejszą dla zdrowia częścią buraków SEKRET KRYJE SIĘ W LIŚCIACH

Jeżeli tak jak większość osób zwyczajnie wyrzucasz do śmieci zielone liście buraków, popełniasz zasadniczy błąd, gdyż liście należą do najzdrowszej części tej rośliny.

Liście buraków zawierają istotne witaminy, takie jak wit. A, C, czy B6. Zawierają też składniki odżywcze, takie jak wapń, żelazo, białko, fosfor, cynk, błonnik, magnez, potas, miedź i mangan. Stężenie żelaza w liściach buraków jest o wiele wyższe niż w np. w szpinaku.

Możesz się zdziwić, lecz badania sugerują iż liście buraków mogą znajdować zastosowanie w:

  • Walce z chorobą Alzheimera
  • Zapobieganiu osteoporozie poprzez wzmacnianie kości
  • Wzmocnieniu odporności poprzez stymulację produkcji przeciwciał i białych krwinek

Jeżeli do tej pory nie próbowałeś buraczanych liści, nie przejmuj się. Ich zastosowanie w kuchni jest dość proste: wystarczy dodawać je do soków warzywnych lub sałatek.