Previous
Next

Kolagen typu I i III Młodość - 50 kapsułek - Panaseus

Marka Panaseus
Dostępność:
Jest
Ilość
20,00 zł
Brutto

Opis

Kolagen typu I i III Młodość - 50 kapsułek - Panaseus

 

Połączenie kolagenu typu I i III oraz witaminy C z piperyną.

 

Kolagen typu I i III stanowi podstawowy składnik strukturalny skóry. Piperyna to substancja zawarta w czarnym pieprzu, która zwiększa przyswajanie niektórych składników odżywczych. Witamina C pomaga w prawidłowej syntezie kolagenu, w celu zapewnienia normalnego funkcjonowania skóry, chrząstek, kości i naczyń krwionośnych.

 

JAK KOLAGEN WPŁYWA NA SKÓRĘ?

Mniej więcej po 25 roku życia poziom kolagenu, który nasz organizm jest w stanie wytworzyć, zaczyna spadać. Nawet same włóka, które już znajdują się w skórze, ulegają stopniowej degradacji, w wyniku czego skóra traci jędrność, elastyczność i naprężenie1.

Z wiekiem skóra często wiotczeje i staje się sucha. Pojawiają się zmarszczki, a ze względu na zanikanie gruczołów łojowych i potowych, zwiększa się potrzeba jej stałego nawilżania2.

Kolagen jest białkiem strukturalnym, które stanowi około 30% wszystkich białek w organizmie. Pełni on funkcję budulcową, jako część tkanki łącznej, tworzącej skórę, ścięgna, mięśnie, chrząstki, kości, zęby, ściany naczyń krwionośnych i nerwy3.

DODATEK WITAMINY C

Witamina C jest niezbędna w produkcji kolagenu, który znajduje się w skórze i stawach. Bez niej procesy takie, jak hydroksylacja, nie będą możliwe - w wyniku czego zaburzona zostanie także synteza kolagenu4. Suplementację kolagenem na skórę wzbogaciliśmy więc o odpowiednią dawkę witaminy C, która oprócz wpływu na powstawanie kolagenu, pomaga również w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym5.

PIPERYNA

 

Piperyna jest alkaloidem, który występuje w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu. Jej cechą charakterystyczną jest ostry, gorzki smak i silny aromat. Czarny pieprz jest obecnie częstym dodatkiem do suplementów diety przede wszystkim ze względu na zawartą w nim piperynę, która pośród wielu innych właściwości, zwiększa także wchłanianie niektórych składników odżywczych6.

 

 

STAWIAMY NA JAKOŚĆ!

Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów. 

 

Składnik aktywny

1 kapsułka

Kolagen typu I i III

50 000 µg

Pieprz czarny BioPerine® - ekstrakt

w tym piperyna (95%)

2 mg

1,9 mg

Witamina C (kwas L-askorbinowy)

12 mg (15%*)

* RWS - referencyjna wartość spożycia

 

Zalecane spożycie: 1 kapsułka raz dziennie. 

Sposób użycia: Połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku. 

Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, kolagen rybi typu I i III, kwas L-askorbinowy (witamina C), ekstrakt z owoców czarnego pieprzu BioPerine® (Piper nigrum) standaryzowany na min. 95% zawartości piperyny. Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)

Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa. Wyprodukowano w UE. Masa netto: 18,5 g.

Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki, przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. 

Informacja alergiczna:Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.

Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/08/04/SD/1054D8

 

1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1606623/

2 https://parjournal.net/article/view/3863

3 https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/collagen/

4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6204628/

5 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12569111/

6 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3634921/