Previous
Next

Molkur® Bauchtropfen 250 ml

Kompleksowa ochrona śluzówki układu trawiennego i jelit. Regulacja mikroflory jelit

Dostępność:
Jest
Ilość
132,00 zł
Brutto

Opis

Molkur® Bauchtropfen Kompleksowa ochrona śluzówki układu trawiennego i jelit. Regulacja mikroflory jelit Kompleksowy skład – w 100% naturalny

Molkur® Bauchtropfen jest preparatem w 100% naturalnym i przyjaznym organizmowi, wyprodukowanym na bazie koncentratu serwatki z najwyższej jakości mleka. Preparat ma kompleksowy skład. Zawiera racemiczny kwas mlekowy, kwas orotowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, mikroelementy oraz biokatalizatory.

Wsparcie pracy układu trawiennego i jelit na bazie tradycyjnej receptury

Preparat produkowany jest na podstawie oryginalnej, tradycyjnej i opatentowanej receptury, która powstała w 1923 roku. Koncentrat serwatki zawiera wiele ważnych składników mleka (przede wszystkim racemiczny kwas mlekowy), a stężona konsystencja (koncentrat) tych komponentów pozytywnie wspiera funkcjonowanie organizmu.

Jakość i bezpieczeństwo Molkur® Bauchtropfen

Preparaty stanowiące ofertę firmy Mito-Pharma® produkowane są w Niemczech i Szwajcarii z zachowaniem najwyższych standardów farmaceutycznych GMP (zasada dobrej praktyki produkcyjnej). Formuła preparatu Molkur® powstała na bazie ponad 90 lat badań i praktyki, na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr. Sandersa, co gwarantuje zachowanie najwyższej czystości, jakości, a także niezmienności jego składu.

 

Dlaczego MOLKUR® ?
  • aktywuje układ odpornościowy u dzieci i dorosłych
  • wspomaga w naturalny sposób procesy trawienia (ukrwienie i perystaltykę jelit)
  • wspiera tworzenie prawidłowej mikroflory jelit, jako bazy do tworzenia ,,dobrych" bakterii
  • substancja czynna- serwatka - wykazuje właściwości probiotyczne
  • preparat w 100% naturalny, nie zawiera glutenu, środków konserwujących, słodzików i barwników
  • kompleksowy skład: racemiczny kwas mlekowy, kwas ortowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, biokatalizatory
  • produkowany zgodnie z GMP, co gwarantuje skład preparatu zgodny z opracowaną recepturą, najwyższą czystość oraz bezpieczeństwo stosowania
  • wyprodukowano przez Galactopharm (Niemcy) - wiodącego producenta naturalnych preparatów na bazie koncentratu serwatki z najwyższą zawartością kwasu mlekowego racemicznego

- 100 % naturalny produkt- bez glutenu- bez GMO- bez kazeiny- bez histaminy -działanie probiotyczne i prebiatyczne

Dlaczego Molkur® Bauchtropfen?
  • Doskonała jakość preparatu gwarantowana jest przez niemiecką firmę Galactopharm, która od ponad dziewięćdziesięciu lat zajmuje się badaniami nad serwatką i jest najwybitniejszym specjalistą w dziedzinie procesów pozyskiwania serwatki i kwasu mlekowego racemicznego.
  • Preparat produkowany jest na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr. Sandersa, która powstała w 1923 roku.
  • Molkur® Bauchtropfen jest w 100% naturalnym, przyjaznym organizmowi preparatem na bazie koncentratu naturalnej, sfermentowanej serwatki z najwyższej jakości mleka.
  • Preparat ma kompleksowy skład. Zawiera racemiczny kwas mlekowy, kwas orotowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, mikroelementy oraz biokatalizatory. Koncentrat wyprodukowano na podstawie tradycyjnej receptury z czystej serwatki (kwaśnej) mleka krowiego.
  • Działanie Molkuru® Bauchtropfen opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak: kwas mlekowy racemiczny (racemat), śladowe ilości witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6, B13, B5), mineralne składniki odżywcze (pierwiastki śladowe: mangan, miedź, cynk, kobalt; minerały: żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan) oraz biokatalizator.
  • Produkt przeznaczony jest dla dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki (skoncentrowany kwas mlekowy).

 

Kto może mieć zwiększone zapotrzebowanie na racemiczny kwas mlekowy?
  • Osoby potrzebujące kompleksowego wsparcia układu trawiennego i jelit, w celu utrzymania prawidłowego pH śluzówek jamy ustnej, żołądka i jelit oraz tworzenia naturalnego środowisko zasiedlania się, rozwoju i utrzymania dobrych bakterii w jelitach.
  • Osoby z obniżoną odpornością organizmu.
  • Osoby, które często zmagają się z przeziębieniami i innymi infekcjami.
  • Osoby, które chcą wspomóc funkcjonowanie układu pokarmowego.

 

Co to jest MOLKUR® i w jakim celu go stosować?

MOLKUR® jest koncentratem serwatki, wyprodukowanym na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr Sandersa, którego naturalne działanie i skuteczność oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania.

Podstawowym zadaniem MOLKUR® jest ochrona śluzówek jamy ustnej, żołądka i jelit oraz tworzenie środowiska do rozwoju i utrzymania prawidłowej flory bakteryjnej w jelitach.

MOLKUR® jest w 100 % naturalnym i przyjaznym organizmowi preparatem na bazie koncentratu serwatki, bogatym w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy. Tworzona dzięki niemu, sprawna i zdrowa flora jelitowa skutecznie wspiera oczyszczanie organizmu z niestrawionych resztek pokarmowych oraz chroni organizm przed szkodliwymi dla zdrowia bakteriami (sprawuje funkcję ochronną organizmu). Innymi słowy: sprawna i zdrowa flora jelitowa gwarantuje prawidłowo działający system odpornościowy organizmu.Ze względu na wysoką jakość i naturalne pochodzenie, preparat może być stosowany długotrwale i w każdym wieku.

Opakowanie 250 ml, przy stosowaniu 2- 3 x dziennie po 30 kropli wystarcza na około 6 tygodni.

 

Właściwości MOLKUR®

Działanie MOLKUR® opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak:

• Kwas mlekowy racemiczny (racemat) – wspomaga procesy regeneracji nabłonków przewodu pokarmowego, zapobiega niestrawności, wykazuje właściwości prebiotyczne i probiotyczne.

• Witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, B13, B5) – są odpowiedzialne przede wszystkim za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego- (łagodzą napięcie nerwowe, poprawiają nastrój i sprawność intelektualną.

• Witamina B1 (tiamina) - wspomaga pracę układu sercowo naczyniowego, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i funkcjonowanie metabolizmu energetycznego.

• Witamina B2 (ryboflawina ) – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, pomaga w prawidłowym utrzymaniu błon śluzowych, w prawidłowym utrzymaniu stanu czerwonych krwinek i metabolizmu żelaza, pomaga w utrzymaniu w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

• Witamina B3 (niacyna, witamina PP) – bierze udział w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, metabolizmu energetycznego, pomaga zachować zdrową skórę.

• Witamina B5 (kwas pantotenowy) – bierze udział w przemianach związanych z gospodarką energetyczną w organizmie, m.in. w syntezie kwasów tłuszczowych, ponadto uczestniczy w syntezie cholesterolu, hormonów sterydowych, witaminy A i D i niektórych neuroprzekaźników. Wspiera utrzymanie sprawności umysłowej na prawidłowym poziomie.

• Witamina B6 (pirydoksyna) – pomaga w prawidłowej syntezie cysteiny. Pomaga w prawidłowym metabolizmie energetycznym oraz w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny. Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu. Wspiera funkcjonowaniu układu odpornościowego.

• Witamina B13 (kwas orotowy) – ułatwia metabolizm kwasu foliowego i witaminy B12 (opóźnia procesy starzenia). Reguluje funkcje trawienne.

• Mineralne składniki odżywcze:– pierwiastki śladowe (mangan, miedz, cynk, kobalt), – minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan)

Mineralne składniki odżywcze pełnią funkcje regulacyjne wszystkich procesów życiowych organizmu. Biorą udział w reakcjach z białkami, lipidami i witaminami w tworzeniu związków hormonalnych i enzymów. Tworzą związki umożliwiające przewodnictwo nerwowe, procesy psychiczne i fizyczne.

• Biokatalizatory – substancje, które regulują przebieg wszystkich procesów biologicznych zachodzących w organizmie. Dzielą się na: witaminy, hormony i enzymy.

MOLKUR® - bardzo ważny regulator systemu odpornościowego

reguluje system odpornościowy w dwojaki sposób: niweluje nadaktywność immunologiczną ( tak jak w przypadku alergii) oraz podnosi aktywność immunologiczną ( tak jak w przypadku infekcji).

zwiększa odporności śluzówek na substancje alergenne

wspiera przemiany metabolizmu komórkowego śluzówek

obniża ryzyko stanów zapalnych

zwiększa przyswajalność mikroelementów

wspiera ruchliwość i ukrwienie jelit

W jaki sposób powstaje Molkur® Bauchtropfen?
  • Przy tworzeniu preparatu stosuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która jest otrzymywana z wyjątkowo wartościowego mleka (pozyskanego od krów z letniego wypasu).
  • Pierwszy produkt wyjściowy kwaśnej serwatki powstaje po wielokrotnej fermentacji kwasu mlekowego (z wykorzystaniem bakterii kwasu mlekowego) i doprowadzeniu w odpowiednim procesie do jego skoncentrowania.
  • Aby uzyskać optymalne wartości ostatecznego preparatu, musi być on poddawany dalszej rafinacji.
  • Po co najmniej sześciomiesięcznym okresie dojrzewania, odbywającym się w specjalnie w tym celu przygotowanych zbiornikach, powstaje pełny koncentrat, który jest następnie kontrolowany pod względem zgodności produktu z określonymi parametrami receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Jakość i czystość preparatu Molkur® Bauchtropfen
  • Doskonała jakość preparatu gwarantowana jest przez niemiecką firmę Galactopharm, która od ponad dziewięćdziesięciu lat badaniami zajmuje się nad serwatką i jest najwybitniejszym specjalistą w dziedzinie procesów pozyskiwania serwatki i racemicznego kwasu mlekowego.
  • Najwyższa jakość preparatu zostaje zachowana dzięki stałej, precyzyjnej kontroli jakości.
  • Preparat ten został wyprodukowany zgodnie z najwyższymi wymogami farmaceutycznymi oraz na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr. Sandersa.
  • Preparat zawiera substancje możliwie najwyższej jakości.
  • Jest to doskonale opracowany preparat, którego działanie potwierdzone jest badaniami naukowymi.
  • Skład oraz stężenie poszczególnych substancji jest zgodne z informacją na opakowaniu.
  • Preparat powstaje w oparciu o najnowocześniejsze osiągnięcia naukowe i technologiczne i spełniają najwyższe standardy jakościowe.
MOLKUR Suplement diety Opakowania: Zalecana dzienna porcja250 ml90 kropli (4,6 ml / 6,75 g) PRZEZNACZENIE PRODUKTU

MOLKUR® Bauchtropfen to preparat zawierajacy racemiczny kwas mlekowy, kwas ortowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, biokatalizatory.

Produkt jest przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki mleka krowiego, zawierającej kwas mlekowy. MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być przyjmowany równocześnie z mlekiem, gdyż może to doprowadzić to do niestrawności. W przypadku dyskomfortu po przyjęciu MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI należy wypić szklankę ciepłej wody.

MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być stosowany, gdy występuje nietolerancja na białko mleka (laktozę) oraz przy galaktozemii (rzadka choroba genetyczna, polegająca na nietolerancji galaktozy).Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Nie stosować u osób uczulonych na składniki preparatu.

MOLKUR® Kapsułki jest preparatem w 100% naturalnym, koncentratem wyprodukowanym na podstawie tradycyjnej receptury opracowanej w 1923 roku przez założyciela firmy Galactopharm Dr. Sandresa GmbH & Co.KG.

 

SPOSÓB UŻYCIA 

 

Składniki: koncentrat serwatki mleka krowiego (skoncentrowany kwas mlekowy) Zalecana dzienna porcja: 90 kropli (4,6 ml/6,75g). Porcja dzienna zawiera: 6,75g kwasu mlekowego. Sposób użycia: Zażywać 3 razy dziennie (rano po przebudzeniu, w południe po posiłku i wieczorem przed spoczynkiem) po 30 kropel (1,53 ml/2,25g), możliwie bez rozcieńczenia, ewentualnie rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody lub soku. Butelka z kroplomierzem powinna być lekko pochylona, W przypadku, gdy proces kropelkowania nie następuje od razu należy lekko popukać w dno butelki. MOLKUR® najlepiej jest przyjmować rano po przebudzeniu, w południe po posiłku i wieczorem przed spoczynkiem. MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być przyjmowany równocześnie z mlekiem, gdyż może doprowadzić to do niestrawności. W przypadku dyskomfortu po przyjęciu MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI należy wypić szklankę ciepłej wody. MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być stosowany, gdy występuje nietolerancja na białko mleka (laktozę) oraz przy galaktozemii (rzadka choroba genetyczna, polegająca na nietolerancji galaktozy).

 

Zasada symbiotyczna- wyjątkowe połączenie zalet probiotyku i prebiotyku

MOLKUR® w unikalny sposób łączy w jednej substancji czynnej zalety probiotyków i prebiotyków. Dlatego też jest naturalnym wrogiem kwaśno - chwiejnych drobnoustrojów i naturalnym przyjacielem pożądanych bakterii kwasu mlekowego.