Previous
Next

Hepar-Intercell® 96 tabl

Hepar-Intercell®
Dostępność:
Jest
Ilość
185,00 zł
Brutto

Opis

Hepar-Intercell® Kompleksowe wsparcie wątroby - rewolucyjne połączenie składników odżywczych z kulturami bakterii jelitowych

Hepar-Intercell® to wysokiej jakości preparat nowej generacji z choliną, wspierającą funkcje wątroby. Starannie opracowany skład preparatu obejmuje: cholinę, witaminę E, D, C, omega-3 oraz 10 fizjologicznych szczepów bakterii jelitowych, pozytywnie oddziałujących na florę bakteryjną jelit.

Innowacyjny system dwufazowego wypełnienia kapsułki oraz praktyczny blister– gwarancja 100 % aktywności wszystkich substancji

Całość preparatu Hepar-Intercell® zabezpieczono praktycznym, podzielonym na 2 części blistrem. W pierwszej części znajduje się kapsułka z innowacyjną technologią 2-fazowego systemu napełniania. Kapsułka ta zawiera cholinę, witaminy D, E oraz bakterie jelitowe w jednej części, a także peletki witaminy C w drugiej, żółtej części tej samej kapsułki. Kwasy tłuszczowe omega-3 umieszczono w osobnej kapsułce.

Cenne substancje najwyższej jakości w preparacie Hepar – Intercell®

Oferowany przez Mito-Pharma® preparat Hepar–Intercell® został opracowany z najwyższą starannością przez laboratorium INTERCELL Pharma – wiodącego i wykorzystującego innowacyjne rozwiązania producenta preparatów odżywczych w Niemczech. Hepar – Intercell® to wysokiej jakości, czystości i biodostępności preparat biologiczny.

 

Dlaczego Hepar-Intercell®?
  • Preparat to unikalna kompozycja składników odżywczych z główną substancją choliną, która doskonale wspiera funkcje wątroby oraz zachodzące w niej przemiany metaboliczne.
  • Umieszczenie w jednej kapsułce zarówno witaminy C, jak i żywych kultur bakterii, wrażliwych na kwas askorbinowy, stało się możliwe dzięki zastosowaniu witaminy C w formie peletek otoczonych celulozą. Takie rozwiązanie zapewnia stabilność oraz niezmienną koncentrację produktu. W przypadku preparatów złożonych bardzo istotne jest równomierne rozmieszczenie substancji w kapsułce. Umożliwia to wzajemne uzupełnianie się tych substancji przy jednoczesnym zachowaniu 100% aktywności każdej z nich.
  • Funkcjonalna forma blistra zawierająca dwa rodzaje kapsułek: 4 kapsułki zawierające cholinę (150 mg), witaminę C (175 mg), witaminę E (100 mg) i D (20 µg) oraz dobroczynne kultury bakterii oraz 4 kapsułki, z których każda zawiera kwasy tłuszczowe omega-3.

 

 

  • Preparat Hepar-Intercell® zawiera 10 starannie wyselekcjonowanych, odpornych na działanie soku żołądkowego, kultur bakterii w postaci mikrokapsułek. Zastosowanie innowacyjnej metody mikrokapsułkowania zwiększa potencjał wrażliwych szczepów bakterii, ich możliwości dotarcia w stabilnej formie do jelit i zasiedlenia ich. Wybrane szczepy charakteryzują się wyjątkowo dobroczynnym wpływem na florę bakteryjną jelit, a zastosowana różnorodność kultur bakterii zapewnia szeroki zakres oddziaływania, zarówno w jelicie cienkim, jak i w jelicie grubym.
    • Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium bifidum, Lactococcus lactis, Enterococcus faecium
  • Specjalnie zaprojektowane opakowanie preparatu zapewnia substancjom czynnym, szczególnie aktywnym enzymom, maksymalną ochronę przed działaniem niepożądanych czynników zewnętrznych.
  • Kompleksowy preparat zawierający substancje najwyższej jakości, czystości oraz biodostępności gwarantowane przez niemiecką firmę Intercell Pharma. Nie zawiera dodatków zakłócających działanie substancji odżywczych.
  • Preparat został wyprodukowany zgodnie z zasadami dobrej praktyki produkcyjnej (GMP), czyli według dobrej praktyki produkcyjnej, co jest gwarancją najwyższej jakości i czystości preparatu oraz bezpieczeństwa stosowania.

 

Co we współczesnym świecie obciąża wątrobę?
  • Współczesny styl życia, niska aktywność fizyczna oraz nieprawidłowe nawyki żywieniowe, do których zaliczamy spożywanie wysokokalorycznych posiłków, szczególnie słodyczy oraz bogatych w cukier napojów, a także nadmierne spożywanie produktów zawierających duże ilości nasyconych kwasów tłuszczowych, niedobór witaminy D (szczególnie w naszych warunkach klimatyczny), zaburzenia flory jelitowej, połączone z nasiloną syntezą oraz spożyciem szkodliwych dla wątroby produktów metabolizmu bakterii, mają udowodniony, negatywny wpływ na pracę naszej wątroby.

    Wątroba wykazuje niezwykłe zdolności regeneracyjne, jednak przy długotrwałym obciążeniu potrzebuje wsparcia. Na prawidłowe funkcjonowanie organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem wątroby ma wpływ wiele czynników.

  • Cholina jest jednym ze składników fosfolipidów – elementów tworzących błony komórkowe, a duże jej stężenie występuje w membranie (błonie) komórek wątroby i to wątroba jest głównym miejscem metabolizmu choliny, w której występuje ona w formie jednego z jej najważniejszych metabolitów – fosfatydylocholiny.

    Cholina wspiera prawidłowe funkcjonowanie wątroby, wspomaga jej działanie regeneracyjnie i odtruwające oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu tłuszczów oraz homocysteiny. Cholinę możemy dostarczyć do organizmu wraz z dietą lub może ona zostać w organizmie endogennie zsyntetyzowana.

  • Kwasy tłuszczowe omega-3 w postaci cennych kwasów EPA (kwas eikozapentaenowy) i kwas DHA (kwas dokozaheksaenowy) pomagają w utrzymaniu do prawidłowego poziomu cholesterolu. Spożywanie już 250 mg EPA I DHA dziennie wykazuje korzystne działanie kwasów omega-3. Doskonałym źródłem kwasów omega 3 jest wysokiej jakości skoncentrowany olej rybny otrzymywany wyłącznie z małych ryb (anchois i sardynek) zamieszkujących zimne wody głębinowe w pobliżu Antarktydy, uznanych za jedne z najczystszych wód na całym świecie. Natomiast najwyższy poziom czystości preparatu gwarantuje zastosowanie opatentowanego procesu destylacji oraz dalszych zaawansowanych systemów oczyszczania.
  • Witamina E to naturalna substancja antyoksydacyjna, która chroni wrażliwe komórki wątroby przed stresem oksydacyjnym.
  • Witamina C pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E (jest to tak zwana funkcja oszczędnościowa), przyczynia się również do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych, zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz zwiększa przyswajanie żelaza. Witamina C ma dobroczynny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i układu odpornościowego. Oprócz tego witamina C przyczynia się do zapewnienia prawidłowego metabolizmu energii, również w obrębie komórek wątrobowych.
  • Witamina D wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz przyczynia się do normalnego przebiegu podziału komórek, w tym wątrobowych.