Opis
Ekstrakt z korzenia galangala.
Właściwości przeciwbakteryjne
Wsparcie zdrowia stawów
Galangal (Alpinia galanga), to roślina z rodziny imbirowatych. Pochodzi z południowo-wschodniej Azji, z rejonu Indochin. Tworzy grube kłącza dochodzące do 2 metrów długości. Obecnie galangal uprawiany jest na skalę przemysłową na Sri Lance, w Wietnamie, Indiach i w Tajlandii. Jest wykorzystywany masowo w przetwórstwie spożywczym. Zastosowanie Wysuszony i sproszkowany galangal tworzy niezwykle aromatyczną przyprawę o charakterystycznym, pikantnym, pieprzowym smaku z wyczuwalną nutką goryczy. Najbardziej znany jest w Tajlandii. Używa się go do wielu potraw, głównie dla wyostrzenia smaku popularnych zup, ale również do dań z owocami morza, sałatek oraz sosów. W Indonezji stanowi ważny dodatek do popularnego ziołowego napoju. Do Europy trafił dzięki Tatarom i wykorzystywany był głównie do sporządzania alkoholi.
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Galangal - ekstrakt w tym flawonoidy (1%) |
370 mg 3,7 mg |
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.Skład: Ekstrakt z korzenia galangala (Alpinia galanga) standaryzowany na zawartość 1% flawonoidów. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie).
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 41,4 g
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/05/13/SD/4D46A9